hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Katil" mahkemeye taşınıyor

    Katil mahkemeye taşınıyor
    expand

    Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Brüksel'de kendisiyle ilgili sözlerine ilişkin, konuyu avukatlarına havale ettiğini belirtti.

    Erdoğan, Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşma sonrası buradan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Brüksel'de kendisiyle ilgili sözleri ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın bu sözler nedeniyle görüşmeyi iptal ettiği" anımsatılarak değerlendirmesi sorulan Erdoğan, şunları belirtti:

    "Ben şu anda ABD'de ülkemin menfaatleriyle alakalı bir mücadelenin, bir ziyaretin içerisindeyim. Fakat ana muhalefet partisinin lideri de Türkiye'de, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile ilgili akla hayale gelmez hakaretleri yapacak bir anlayışın, zihniyetin içerisinde. Zaten ben süreçle ilgili konuyu tamamıyla avukatlarıma havale ettim. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına hiç kimsenin 'katil' deme cüretini göstermesine müsaade edemeyiz. Ne Uludere'de ne Hatay'da cereyan etmiş bu olaylarla ilgili 'katil' demesine asla müsaade edemeyiz.

    Bunu temizleyecek olan tek yer vardır hukuk devleti içerisinde, o da yargıdır. Yargıda hesabını kendisi muhakkak verecektir, biz de orada hesabını soracağız. Meydanlarda ben aldığım edep sebebiyle ona aynı dilde konuşmam. O dilde cevap vermesini çok iyi bilecek, bilen bir kültüre de sahibim ama o seviyeye asla düşmem çünkü ben Türkiye Cumhuriyetinin başbakanıyım. 76 milyonun başbakanıyım ve ben inanıyorum ki bu süreçten CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarım da çok rahatsızdır. Şu anda bunu da zaten görüyoruz, göreceğiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow