hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "2014'te üç seçim gelebilir"

    2014te üç seçim gelebilir
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayıyı bulabilirsek referanduma gideriz. 2014'te üç seçim gelebilir" dedi.

    Başbakan Erdoğan ABD temasları sürerken, gazete yayın yönetmenlerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, "2014'te üç sandık olabilir" mesajı verdi:

    "Ben de umudumu yitiriyorum. Şayet sonuç alınmazsa C planı olur, biz kendi taslağımızı sunacağız. Bizim 326 milletvekilimiz var. Biliyorsunuz kapalı oylama olacak. Belki arada parti baskısına rağmen civanmertler çıkar. Referanduma gideriz sayıyı bulabilirsek. 2014'te 3 seçim gelebilir."

    Erdoğan'a göre, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "Çalışmalar bitti" derse referandum bu yıl sona ermeden de yapılabilir:

    "Eğer Meclis Başkanı 'bu iş bitti' derse, bu sene de yapabiliriz. Olur olur, olmaz olmaz... Kıyamet kopmaz ama olmazsa... Bugünkü anayasa ile de hizmet sunarız."

    Arınç'ın Gülen'e ziyareti

    Başbakan Erdoğan'a Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Fethullah Gülen'i ziyareti de soruldu. Erdoğan, Arınç'ın Gülen'le kendisine vekaleten görüştüğünü söyledi:

    "Bülent Bey gezinin ilk gününde, vekaleten Fethullah Gülen ile görüştü. İnsani bir ziyaret oldu. Geçmişe dayalı kardeşlik ve dostluk ilişkimiz var. Öteden beri bazı çevrelerin olumsuz dedikodu ve spekülasyonlarını bertaraf etmek için yapılmış bir görüşmedir. Biz görüşmek istedik onlar da kabul gösterdiler."

    Statlardaki şiddet olayları

    Ve statlardaki şiddet olayları. Başbakan, "Hükümet olarak üstümüze düşeni yaparız" dedi; stad ve üniversitelerden özel güvenliğin çıkarılacağını söyledi.

    Kararın gerekçesini de "danışıklı dövüş oluyor" diyerek açıkladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow