hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    80 Türk işçi zehirlendi!

    80 Türk işçi zehirlendi
    expand

    Rusya’nın başkenti Moskova’da içlerinde 15 Türk işçinin de olduğu 80’e yakın inşaat işçisi zehirlenme sonucu hastaneye kaldırıldı.

    Verilen bilgiye göre olay şöyle gelişti:

    Gece 23:58’te acil yardım servisi telefonuna çok sayıda kişinin zehirlendiğine ilişkin bilgi geldi. İşçilerin kaldığı Bumajniy proyezd 2/2 adresine giden ambulans servisleri, işçileri yemek zehirlenmesi tanısı ile hastaneye kaldırdı.

    Kaldıkları şantiyenin yemekhanesinde yedikleri yemekten zehirlenen işçilerin hepsinin yabancı işçi olduğu ve gökdelenler bölgesi olarak bilinen Moskova City iş merkezinin inşaatında çalıştıkları belirtildi.

    İtar-Tass'ın başkent polis departmanına dayandırarak verdiği haberde işçilerin akşam yemeğinden sonra, "Kendimizi iyi hissetmiyoruz" dedikleri belirtildi.

    Haber, "Doktorlar ambulansla 78 kişiyi bağırsak enfeksiyonu tanısı ile hastaneye kaldırdı" şeklinde verildi.

    Genellikle polisiye haberler yapan Rus Lifenews.ru sitesi ise zehirlenen işçilerin Tacikistan, Özbekistan ve içlerinde 15 Türk vatandaşının da olduğunu yazdı. Haber sitesi, Rusya Federasyonu Sağlık Bakanlığı’nın bir yetkilisine dayandırarak verdiği haberde Moskova’daki hastanelere kaldırılan 15 Türk vatandaşının durumunun normal olduğunu yazdı.

    Moskova'nın Manhattan'ı diye tabir edilen Moscow City'de genellikle Türk firmaları inşa ediyor. Ancak zehirlenen işçilerin hangi firmaya ait olduğu ile ilgili bir bilgi verilmedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow