hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu, New York'ta Suriyeli heyetle görüştü

    Davutoğlu, New Yorkta Suriyeli heyetle görüştü
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu kapsamında geldiği ABD'nin New York kentinde Suriye heyetiyle görüştü.

    Diplomatik kaynaklardan verilen bilgiye göre, görüşmede Davutoğlu, Suriye halkının onurlu bir yaşam için verdiği haklı mücadeleyi er ya da geç kazanacağını, krizin ve Esed'in katliamlarının ülkede yarattığı tahribatın büyük olduğunu, ancak Suriye'nin her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güçte olduğunu belirtti.

    Davutoğlu, Türkiye'nin bugün olduğu gibi yarın da Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

    Suriye ile Türkiye arasında tarihi bağlar bulunduğunu, Suriye halkının büyük acılara maruz kaldığı bugünlerde Türkiye'nin buna duyarsız kalamayacağının altını çizen Bakan Davutoğlu, Türkiye'nin bu krizde başka türlü davranmasının mümkün olmadığını söyledi.

    Suriyeli heyet üyeleri de Türkiye'ye, ülkelerinde yaşanan krizin başından beri ortaya koyduğu ilkeli tutum ve Suriye halkına verdiği kapsamlı destek için teşekkür etti.

    Ülkelerinin ileride barışa, istikrara ve demokrasiye kavuşmasında en önemli katkının Türkiye'ye ait olacağını ifade eden Suriyeli heyet, Türkiye'nin birçok zorluğa göğüs gererek gösterdiği bu dayanışmayı hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti.

    Suriyeli heyet üyeleri, Türkiye'yi artık kendilerine ana vatanları kadar yakın gördüklerini aktarırken, uluslararası toplumun Suriye'deki insanlık trajedisi karşısında gösterdiği duyarsızlıktan yakındı.

    Suriyeli heyetin toplantıda ayrıca, ABD yönetimi ve kongresini Suriye'deki durum konusunda bilgilendirmek ve doğru yönde harekete geçirmek amacıyla gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ilgili bilgi sundukları aktarıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow