hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suudi Arabistan'da yabancı işçi gerginliği

    Suudi Arabistanda yabancı işçi gerginliği
    expand

    Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yabancı uyruklu işçiler ile Suud vatandaşları arasında çıkan kavgada, Sudan uyruklu 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

    Suudi Arabistan resmi haber ajansının, Riyad Polisi Basın Sözcüsü Tuğgeneral Nasır el-Kahtani'ye dayandırdığı haberine göre, Riyad'ın güneyinde bulunan Menfuha Mahallesi'ndeki el-Firyan ile es-Sittin caddelerinin kesiştiği noktada ülkede oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu işçiler ile bir grup Suud vatandaşı arasında tartışma çıktı.

    Tartışmanın büyümesi üzerine gruplar arasında kesici aletlerin de kullanıldığı kavga çıktı. Yabancı işçilerin bazıları yoldan geçen vatandaşlara ve araçlara taş attı.

    Sözcü Kahtani, Sudan uyruklu 1 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı olaylara müdahale eden polisin, kavgaya karışanlardan bazılarını gözaltına aldığını ifade etti.

    Kahtani, kavganın neden çıktığı konusunda bilgi vermedi.

    Geçen pazar günü de yine aynı mahallede yabancı işçiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi ölmüş, 68 kişi yaralanmış, 119'u kadın 11'i çocuk bin 199 Etiyopyalı gözaltına alınmıştı.

    Suudi Arabistan ve Arap medyası, olayın çıkış sebebinin altında, ülkede oturma izni sorunu yaşayan Etiyopyalı işçilere yönelik sınır dışı operasyonlar ve bu sırada aralarından birinin öldürülmesinin yattığını öne sürmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow