hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'de çalışma kampları kaldırıldı, ıslah programı tartışılıyor

    Çinde çalışma kampları kaldırıldı, ıslah programı tartışılıyor
    expand

    Çin'de Laociao adı verilen "çalışma kampıyla terbiye sistemi"nin kaldırılmasının ardından, onun yerini alacağı düşünülen "Cemiyet Islah Programı" tartışılıyor.

    Adalet Bakanı Yardımcısı Cao Daçıng, Laociao sistemindeki uygulamalarının "Cemiyet Islah Programının" bir parçası olmayacağını söyledi.

    Cao, ıslah programının Laociao'dan açıkça ayıran noktaları olduğunu belirterek, programın kişileri olduğunu, uygulama ve usullerinin de Laociao'nın aksine ceza hukuku ve ceza muhakemesi hukuku ile belirlendiğini kaydetti.

    Laociao sisteminde kolluk kuvvetleri hiçbir yargılama yapmadan kişiyi 4 yıl çalışma kamplarına gönderebiliyordu. Islah programında hükümlülerin özel bir bölgede tutulmadığını ve yaşadığı cemiyet içinde "düzeltme eğitimi" aldığını anlatan Cao, bunun da ıslah programını Laociao'dan ayıran diğer bir özellik olduğunu ifade etti.

    Çin'de 2003'te pilot olarak denenen ve 2009'da ülke genelinde uygulanmaya başlayan ıslah programına şu ana kadar 1,67 milyon kişinin alındığını ve 1 milyon kişinin bu programı tamamladığı kaydediliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow