hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşçiler tekstil fabrikasını ateşe verdi

    İşçiler tekstil fabrikasını ateşe verdi
    expand

    Bangladeş'te, bir meslektaşlarının polis tarafından öldürüldüğü söylentileri üzerine işçiler, büyük bir tekstil fabrikasını ateşe verdi.

    İtfaiye ekipleri, başkent Dakka yakınındaki Gazipur bölgesinde, Batılı markalar için hazır giyim üretilen 10 katlı fabrikanın küle döndüğünü, fabrikanın yanındaki 4 binaya sıçrayan yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını belirtti.

    Yangının işçiler binayı terk ettikten sonra başladığı açıklandı.

    Yaklaşık 18 bin işçinin çalıştığı, küle dönen fabrikanın ülkenin en büyük 10 fabrikasından biri olduğu belirtildi. Kaybın, 100 milyon dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor.

    Polis ve görgü tanıkları, fabrika yakınındaki yolu kapatan işçilere polisin ateş açması sonucu bir işçinin öldürüldüğünün dün bir camiden duyurulması üzerine işçilerin binayı ateşe verdiğini belirtti.

    İşçinin öldürüldüğü ise bir polis yetkilisi tarafından yalanladı.

    Bangladeş'te tekstil alanında yaklaşık 4 milyon kişi çalışıyor.

    İhracatının yüzde 80'ini bu sektörden karşılayan Bangladeş, tekstil alanında dünya markalarına ucuz iş gücü sağlama bakımından Çin'den sonra 2. ülke konumunda.

    Bangladeş'te tekstil sektöründe çalışan işçilerin durumu, nisanda 8 katlı bir fabrikanın çökmesi ve 1100'den fazla işçinin hayatını kaybetmesi ve geçen yıl kasımda çıkan yangında 112 işçinin yaşamını yitirmesiyle dünya gündemine oturmuştu.

    Ülkede, tekstil işçileri bir ayı aşkın süredir ücretlerinin artırılmasını talep ediyor. Tekstil sektöründe çalışanların, az ücretle ağır koşullar altında çalışmaya zorlandığı biliniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow