hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ali Babacan: "2023'te hedef 25 bin dolar"

    Ali Babacan: 2023te hedef 25 bin dolar
    expand

    2023'te 25 bin dolar milli geliri hedeflediklerini belirten Ali Babacan, "Kamunun net dış borcunu sıfırladık. Büyüme tamamen özel sektörün eliyle gerçekleşiyor" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Point Hotel'de düzenlenen 115'nci Bab-ı Ali "Türkiye'nin Yatırım İklimi ve Sürdürülebilirlik Vizyonu" konulu toplantıya katıldı. Türkiye'nin 2023 hedeflerine değinen Babacan, "Türkiye'nin 2023 yılında, 25 bin dolarlık milli gelire ulaşmasını hedefliyoruz. Bugün yaklaşık 10 bin 500 civarında" dedi

    Küresel ekonomik krizin henüz bitmediğini söyleyen Ali Babacan, özellikle Avrupa'da etkili olduğunu belirtti. Babacan şöyle konuştu:

    "Eğer Avrupa'da bu yapısal sorunlar çözülemezse, yıllarca hatta on yıllarca süren, yerinde sayan bir Avrupa'yı hep birlikte göreceğiz. Kamu borcu tarihi yüksek seviyelere ulaşmıştır. Durum açıkcası pek parlak görülmüyor."

    Ülkelerin gelişmesinde nüfusun önemli olduğuna değinen Babacan, Çin'in uyguladığı tek çocuk politikasının, Çin'in çalışan nüfusunun azalmasına neden olacağını, bunun sonucunda ileride Çin'de bütün dengelerin alt üst olabileceğini ileri sürdü. Komşularımızla olan illişkilere de değinen Babacan, "Biz bölgemizde kimilerine göre 'Arap Baharı' benim 'Arap Uyanışı' diye isimlendirmeyi tercih ettiğim bir süreç. Önemli bir süreç. Sonuç istenildiği gibi olursa, daha iyi işleyen demokrasiler ve yönetim anlayışlarını göreceğiz" diye konuştu.

    Büyüme özel sektörün elinde

    Türkiye'nin ekonomisinin her geçen gün iyiye gittiğini belirten Ali Babacan, "Kamunun net dış borcunu sıfırlamış durumdayız. Büyüme Türkiye'de tamamen özel sektörün eliyle gerçekleşiyor. Özel sektörün önünü açmak gerekiyor. Hak ettiğimiz kadar bir refah yaşayacağız. Hak etmediği refahı yaşayan ülkelerin eninde sonunda düştükleri tablo çok yürek parçalayıcı bir tablo. Türkiye'nin potansiyeline çok güveniyoruz. Genç nüfus hele bir de eğitimli nüfus olursa, Türkiye'nin önü çok açık" şeklinde konuştu.

    Türkiye'nin 2023 hedeflerine de değinen Babacan, "Türkiye'nin 2023 yılında, 25 bin dolarlık milli gelire ulaşmasını hedefliyoruz. Bugün yaklaşık 10 bin 500 civarında" dedi.

    Çok kritik bir dönem

    Çözüm sürecine de değinen Babacan, "Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Toplumsal destek çok önemli. Basamak basamak çözüme doğru gidiyor. Bu sürecin başarısızlıkla sonuçlanması için içeride ve dışarıda çaba gösteren çevreler olacaktır. İktidar ve Türkiye kaybetsin gibi bazı yaklaşımların olduğu inkar edilemez. Çözüm sürecinde, hep beraber birlik ve bütünlük içinde hareket edilmeli" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow