hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elektrikli otobüs hizmet vermeye hazırlanıyor

    Elektrikli otobüs hizmet vermeye hazırlanıyor
    expand

    Otokar tarafından üretilen Türkiye'nin içten yanmalı motorsuz, ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra, hizmet vermeye hazırlanıyor.

    Sakarya'nın Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren Otokar tarafından alternatif yakıtlı araçlar projesi kapsamında geliştirilen elektrikli otobüs, seri üretim için gün sayıyor.

    İdeal şartlarda tam şarjla 280 kilometre yol katedebilen, İstanbul'da 6 aydır test edilen Doruk Electra, belediyelerin talebine göre üretilecek.

    Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, AA muhabirine, Doruk Electra'nın direksiyon dahil olmak üzere tüm sisteminin elektrikle çalıştığını anlattı.

    Gelecek yıllarda alternatif enerjili araçların daha fazla önem kazanacağını belirten Görgüç, bu kapsamda elektrikli otobüs çalışmasını başlattıklarını söyledi.

    Görgüç, alternatif yakıtlı toplu taşıma araçları üzerine Ar-Ge çalışması yaptıklarını vurgulayarak, "Doruk Electra da yüzde 100 elektrikle çalışan bir araç. Bu araç, işletim açısından da çok farklı. İçten yanmalı motoru yok. Bütün sistemleri ve hatta direksiyonu da klima sistemi de elektrikle çalışıyor" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow