hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Online kredi kartı işlemleri arttı

    Online kredi kartı işlemleri arttı
    expand

    Ocak-haziran döneminde internetten yapılan kredi kartı işlemleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,9 arttı.

    Türkiye Bankalar Birliği'nin İnternet Bankacılığı istatistiklerinden derlenen bilgiye göre, yılın ilk yarısında internetten yapılan kredi kartı işlemlerinin adedi geçen yılın ocak-haziran dönemine göre yüzde 11,9 artarak 21 milyon 826 bin oldu.

    Bu dönemde en fazla işlem 18 milyon 743 bin adetle "kendi kartına borç ödeme"de gerçekleşirken, "başkasının kartına ait borç ödeme" işlem adedi 1 milyon 839 bin, nakit avans işlem adedi de 1 milyon 244 bin olarak hesaplandı.

    İşlem hacmi 21,9 milyar liraya ulaştı

    Bu yılın ilk 6 ayında internetten yapılan kredi kartı işlemlerinin hacmi geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 24 artarak 21 milyar 935 milyon liraya ulaştı.

    Söz konusu dönemde, işlem hacminde en fazla artış yüzde 40,1'le nakit avansta olurken, bu işlemin hacmi 1 milyar 165 milyon liraya yükseldi.

    Yılın ilk yarısında internetten "kendi kartına borç ödeme" işlem hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,6 artarak 17 milyar 780 milyon lira, "başkasının kartına ait borç ödeme" işlem hacmi ise yüzde 21,4 artarak 2 milyar 990 milyon lira oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow