hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye iş yapma kolaylığında 69'uncu

    Türkiye iş yapma kolaylığında 69uncu
    expand

    Türkiye, Dünya Bankası'nın İş Yapma Kolaylığı (Doing Business 2014) raporunda geçen yıla oranla 3 basamak yükselerek 69. sırada yer aldı.

    Dünya Bankası'nın ülkelerin yatırım ortamını etkileyebilecek şirket kuruluşu, vergi politikaları, istihdam, lisans alma süreci, yatırımcıların korunması gibi çeşitli göstergeleri temel alarak karşılaştırmalı bir değerlendirme sunan yıllık raporunu açıkladı.

    Türkiye geçen yıl raporda İş Yapma Kolaylığı bakımından 72. sırada yer alırken, bu yıl 189 ülke içerisinde 69'uncu oldu. Türkiye böylece 3 basamak yükseldi.

    Türkiye raporda yer alan endekslerden "Yatırımcıların Korunması" endeksinde ise geçen yıla göre 33 basamak yükselerek 34. sıraya çıktı. "Bir işe Başlama" sıralamasında 93. sırada yer alan Türkiye, "Vergi Ödeme" Sıralamasında 3 basamak yükselerek 71. sırada yer aldı.

    Raporda, Türkiye'nin yatırımcıların korunmasını güçlendirdiği belirtilirken, "Türkiye, parsel planı teslim süresini sınırlamak ve iskan izni için gereken belgeleri azaltarak inşaat ruhsatlarını almak için gereken zamanı azalttı" ifadelerine yer verildi.

    Raporda dünyanın en kolay iş yapılabilen ilk on ülke ise sırayla Singapur, Hong Kong (Çin), Yeni Zelanda, ABD, Danimarka, Malezya, Kore, Gürcistan, Norveç ve İngiltere oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow