hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye, perakende satışlarda Avrupa'yı solladı

    Türkiye, perakende satışlarda Avrupayı solladı
    expand

    Türkiye, perakende satış hacminde aylık yüzde 0,2'lik artışla Euro Bölgesi ve AB'yi geçti.

    AA muhabirinin Eurostat ve Türkiye İstatistik Ofisi'nden (TÜİK) derlediği verilere göre, perakende satış hacmi Türkiye'de eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 artarken, Euro Bölgesi'nde yüzde 0,6, AB'de ise yüzde 0,3 azaldı.

    Türkiye'de gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1,6 , gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) ise yüzde 1,4 artarken, Euro Bölgesi'nde gıda içecek ve tütün satışlarında yüzde 0,6, AB'de ise yüzde 0,5 oranında azalma görüldü.

    Gıda dışı satışlarda Euro Bölgesi'nde yüzde 0,1 oranında düşüş yaşanırken, AB'de ise yüzde 0,3 oranında bir artış gerçekleşti.

    Geçen yılın aynı ayına göre, perakende satış hacmi Euro Bölgesi'nde yüzde 0,3 , AB'de ise yüzde 0,8 oranında artarken, Türkiye geçen yılın aynı ayına göre, yüzde yüzde 9,2 artış gerçekleştirerek Euro Bölgesi ve AB'ye açık ara fark attı.

    Türkiye ise gıda dışı satışlarda yıllık bazda yüzde 14,3 artış sağlayarak, burada da hem Euro Bölgesi'ne hem de AB'ye açık ara fark attı.

    Avrupa'da perakende satışlarda aylık bazda en fazla düşüş gösteren ülkeler Portekiz (% 6,2), Slovenya (% 4) ve İspanya (2,5( olurken, en fazla artış gösteren ülkeler ise yüzde 3,1 ile Lüksemburg, yüzde 1,6 ile Polonya oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow