hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez bankası temkinli

    Merkez bankası temkinli
    expand

    Dövizde dalgalanma devam ederken Merkez Bankası'ndan "para politikasında temkinli duruşumuz devam edecek" mesajı geldi.

    Merkez Bankası, gıda fiyatlarında düşüş beklese de, enflasyonda yıl sonu hedefi olan yüzde 6,8'e ulaşmanın pek mümkün olmayacağı görüşünde.

    Merkez Bankası bugün yayınladığı enflasyon ve para politikası sunumunda, döviz kurundaki oynaklığın enflasyonu bir süre daha hedefin üzerinde tutacağı ifade etti.

    Merkez Bankası, gıda fiyatlarında iyileşme bekliyor ama bunun enflasyonu yıl sonu hedefi olan yüzde 6,8'e indirmeye yetmeyeceğini tahmin ediyor.

    Sunumda, enflasyon orta vadeli hedeflere ulaşıncaya dek ihtiyatlı para politikası duruşunun devam edeceği vurgulanırken, "Aylık repo ihalelerinin kaldırılması likidite koşullarını sıkılaştıracak" denildi.

    Merkez Bankası, atılan bu adım ile mayıs ayından bu yana para piyasası faizlerinde kümülatif sıkılaşmanın 350 baz puan civarına geleceğine belirtirken, 1 yıllık enflasyon bekleyişlerinde artışın 60 baz puan olduğunu duyurdu.

    Merkez'den faizlere dönük de önemli bir açıklama geldi. Merkez, gecelik para piyasasında oluşan yüzde 7.75 seviyesinin politika faizini daha iyi temsil ettigini görüşünde.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow