hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Nerede bu işsizlik, nerede bu iş arayanlar"

    Nerede bu işsizlik, nerede bu iş arayanlar
    expand

    Denizli'de mermer makinesi üreten bir firmanın sahibi, çalıştıracak eleman bulamayınca çözümü gazeteye tam sayfa ilan vermekte buldu.

    Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, gazeteye "Nerede bu işsizlik, nerede bu iş arayanlar" başlığı ile verdiği tam sayfa ilanda, Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre ülkede yaklaşık 2,5 milyon insanın işsiz olduğunu, ancak çalıştıracak 100 kişi dahi bulamadıklarını belirtti.

    Aylardır fabrikalarında istihdam edecek eleman aradıklarına dikkati çeken Sarı, ilanda, makine sektörünün temel problemlerinden biri olan eleman sıkıntısının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı ve makine üreticilerinin sorunlarına el atılmasını talep etti.

    Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yıldır işçi aradıklarını fakat işsiz 2,5 milyon insan arasında çalışacak eleman bulamadıklarını söyledi.

    Türkiye genelinde mermer makinesi üreten ilk üç firmadan biri olduklarını dile getiren Sarı, şöyle konuştu:

    "Fakat fabrikamızdaki makineler işçi bulamadığımız için üretim yapamaz hale geldi. Tornacı, kaynak işi bilen elemanlar arıyoruz. İş ilanları ile ilgili çok büyük sıkıntımız var. Müşterilerimizden sipariş alıyoruz. Yeterli sayıda elemanımız olmadığı için de siparişlerimizi gününde yetiştirmekte zorlanıyoruz.

    Sadece Denizli'de değil, Aydın, Afyon, Nazilli, Kütahya, Muğla ve Burdur illerinde el ilanları, radyo ilanları verdik. İlanlar ile ilgili birçok çalışmamız da devam ediyor. Ama bunlardan da sonuç alamayınca en son gazeteye ilan vermek aklımıza geldi. İlandan sonra işçilerimizin artmasını temenni ediyoruz."

    Sarı, Türkiye'de işsizliğin olduğuna fakat elemanların işi beğenmediklerine dikkati çekerek, "Biz bu işsizliğin nerede olduğunu anlamış değiliz. Çünkü insanlar iş beğenmiyorlar. İş var diyoruz gelen olmuyor. Gelen işçi ise üç gün çalışıp dördüncü gün başka bir yere kaçıyor. Bu sorunun acilen çözülmesini istiyoruz. Türkiye'de iyi bir mermer makinesi üreticisi olmamıza rağmen iyi bir eleman bulamıyoruz. Gazeteye ilan verdik. Çünkü çıldırmak üzereydik. Eleman bulamıyoruz. Denizli'de ilan asmadığımız nokta kalmadı. Tuvaletlere kadar astık ama çaresiz kaldık. Denizli'de tüm iş sahasında bu sorun var" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow