hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye verildi dedi ama sular akmadı

    Belediye verildi dedi ama sular akmadı
    expand

    Bingöl'de heyelan nedeniyle günlerdir su verilmemesi nedeniyle yaklaşık 500 kişi Saat Kulesi önünde toplanarak, protesto gösterisi yaptı.

    Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, dün öğleden sonra yaptığı yazılı açıklamada, Karlıova İlçesi Kürük Köyü'ndeki heyelan bölgesinde yapılan çalışmaların tamamlanarak kente su verildiğini duyurdu. 9 günlük çalışma hakkında detaylı bilgilerin verildiği açıklamada, ekiplerin gece ve gündüz yürüttüğü çalışma sonrasında onarımın tamamlanarak kent merkezine su verildiği belirtildi.

    Ancak çeşmelerden suların akmaması üzerine dün saat 16.00'da yaklaşık 500 kişi Saat Kulesi önünde toplanarak, protesto gösterisi yaptı. Belediye Başkanı Serdar Atalay aleyhinde slogan atan eylemciler, 'Gölümüz var suyumuz yok', 'Şehrimize belediye istiyoruz' ve 'Dünya barışa, Bingöl suya hasret' yazılı dövizleri taşıyarak, "Serdar Atalay hamama" sloganı attı. Daha sonra belediye binasına doğru yürüyüşe geçen kalabalık, burada da Başkan Atalay'ı istiyfaya çağıran sloganlar attı. Burada yapılan konuşmaların ardından kalabalık tekrar Saat Kulesi'ne kadar geri döndü. Saat Kulesi önünde 5 dakikalık oturma eylemi yapan göstericiler, daha sonra olaysız dağıldı.

    Kısmi su verildi

    Önceki gün heyelanın meydana geldiği bölgeyi ziyaret eden muhtarlar, 5 kişiyle devam eden çalışmaların 10 gün içerisinde tamamlanamayacağını söylemişti. Bugün kentteki eski su şebekesinden Bahçelievler ve Sanayi Sitesi'ne su verildiği ancak bunun çok az olduğu öğrenildi. Bazı evlerde ise suyun akmaya başladığı ancak çamurlu olduğu iddia edildi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow