hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2B mağdurları Ankara'ya yürüyor

    2B mağdurları Ankaraya yürüyor
    expand

    İstanbul'da, 2B olarak adlandırılan orman niteliğini yitiren alanların satışından mağdur olan bir grup, Ankara'ya yürüyüş başlattı.

    Eyleme destek veren CHP Milletvekilli Mahmut Tanal, yaptığı açıklamada, vatandaşların barınma hakkı için yürüyüş başlattığını belirterek, "2B mağdurları bu gayrimenkulleri satın aldıkları zaman buraları işgal etmedi. 2B mağdurları işgalci değil, hak sahibidir. Aslında işgalciler ormanların içerisine villa yapanlar, yazlık yapanlar. Ümraniye'de, Çekmeköy'de, Beykoz'da oturan insanlarımız, geçmişte bu gayrimenkullerini borçlanarak satın aldı. Bu gayrimenkuller bunlara anaların ak sütü gibi helal" diye konuştu.

    Tanal, "2B Yasası"nın değişmesi gerektiğini kaydetti.

    CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de 2B mağduru olduğunu belirttiği kişilerin mücadelelerinde yanlarında olacaklarını ve bu konuda TBMM'de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

    2B Mağdurları Platformu sözcüsü İsmail Coşkun ise yasa değişmedikçe sorunlarının çözülmeyeceğini savunarak, "Buradan Ankara'ya yürüyüş başlatıyoruz, 10 içinde ne kadar yürüyebilirsek... 30 Eylül akşamı halkımız otobüslerle Ankara'ya TBMM'ye gelmek üzere yola çıkacak. Bizi de yoldan alarak hep birlikte Meclise giderek grubu bulanan partilerle bu konuda beklentilerimizi söyleyip destek isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından grubu temsilen 5 kişi, Ankara'ya yürümeye başladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow