hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kesik baş cinayetinde şok iddia

    Kesik baş cinayetinde şok iddia
    expand

    Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi av tüfeğiyle vurduktan sonra başını bıçakla keserek köy meydanına attığı iddiasıyla yargılanan Nevin Yıldırım'ın davasının görülmesine başlandı.

    Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Nevin Yıldırım, avukatı Halil Hilmi Tütüncü, maktul Nurettin Gider'in annesi Zeynep, eşi Kezban Gider ile avukatı Erkan Ünal katıldı.

    Duruşmayı, Antalya, Adana ve İstanbul'dan gelen bazı kadın örgütlerinin temsilcileri de izledi.

    Sanık Yıldırım, savunmasında, Nurettin Gider'in halasının eşi olduğunu, zaman zaman il dışına birlikte çalışmaya gittiklerini, ailenin diğer üyeleriyle aynı yerde yemek yediklerini ve uyuduklarını söyledi.

    İddianamede yer alan, kendisinin gönüllü olarak Gider ile ilişkiye girdiği yönündeki ifadeleri kabul etmeyen Yıldırım, yaşanan hiçbir şeyi gönüllü yapmadığını savundu.

    Tecavüz olayını hatırlamadığını belirten Yıldırım, Gider'in bir gece evine geldiğini, ağzını kapatıp boğazını sıktığını, daha sonra bayıldığını, uyandığında ise her tarafın ıslak olduğunu ve çocuklarının bu sırada uyanmadığını iddia etti.

    Gider'in kendisini taciz etmeye devam ettiğini öne süren Yıldırım, korktuğu için de Nurettin Gider'e kendisini sevdiğini söylediğini ifade etti.

    Öldüğü gün Gider'in evine girmeye çalıştığını, kendisinin de babasına ait av tüfeğiyle ateş açtığını anlatan Yıldırım, olayın bir anlık öfkeyle gerçekleştiğini, daha önceden planlamadığını savundu.

    Yıldırım, Gider'in kafasını nasıl kestiğini hatırlamadığını, evine döndükten sonra kızının, "Anne ellerinde kan var" demesi üzerine kendine geldiğini öne sürdü.

    "Namusum için yine yaparım"

    Savunması sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Yıldırım, Mahkeme Başkanı Ayşegül İskenderoğlu'nun "Pişman mısın?" sorusu üzerine, "Pişmanım. İnsan namusu ve şerefi için yaşar. Yine olsa yaparım. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı" dedi.

    Nurettin Gider'in eşi Kezban Gider ise Yıldırım'ın eşiyle gönül ilişkisi bulunduğunu iddia etti.

    Kezban Gider, Yıldırım ve ailesi ile Antalya'da pamuk toplamaya gittiklerini, bu sırada eşiyle Yıldırım arasında ilişki olduğunu fark ederek hem eşini hem de Nevin Yıldırım'ı uyardığını söyledi.

    Bir süre sonra eşinin cebinde Yıldırım'ın fotoğraflarını gördüğünü anlatan Kezban Gider, bunun üzerine Nurettin Gider'in kendisine, "Nevin'i seviyorum" dediğini öne sürdü.

    Kezban Gider ayrıca, eşinin kendisine Nevin Yıldırım'dan bir çocuğu olacağını söylediğini de iddia etti.

    "Nevin, 3 yıldır koynunda taşıdığı başı kesmez"

    Nevin Yıldırım'ın eşini öldürdüğüne inanmadığını belirten Kezban Gider, "Nevin, 3 yıldır koynunda taşıdığı başı kesmez. Yanlış zamanda yapılan yanlış çocuk her şeyi mahvetti" diye konuştu.

    Kezban Gider'in ifadesi sırasında Nevin Yıldırım'ın sık sık gülerek tepki gösterdiği görüldü.

    Nurettin Gider'in annesi Zeynep Gider ise oğlunun Nevin Yıldırım tarafında öldürülmediğini, olayın ailesi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

    Sanık avukatı Tütüncü ise iddianameyi kabul etmediklerini ifade ederek, sanık Nevin Yıldırım'ın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit edilmesi için, Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasını istedi.

    Mahkeme heyeti, Nevin Yıldırım'ın babası Zekeriya ile annesi Esna Yıldırım'ı da tanık olarak dinledi.

    Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanık Yıldırım'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde bulunan Adli Tıp Kurumundan rapor alınması için duruşmayı erteledi.

    Öte yandan, duruşma öncesi Nurettin Gider'in yakınları, duruşma salonuna kadın örgütleri temsilcilerinin girmesine rağmen kendilerinin alınmamasına tepki gösterdi.

    İki grup arasında yaşanan kısa süreli arbedeye polis müdahale etti. Duruşma sonrası ise Yıldırım'ın annesi ve babası güvenlik gerekçesiyle adliyeden jandarma aracıyla ayrıldı.

    Olay

    Yalvaç'ta Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012'de kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile öldürdükten sonra, başını keserek köy meydanına atmıştı. Aynı gün gözaltına alınan Yıldırım, ertesi gün tutuklanarak Isparta E Tipi Kapalı Cezavine konulmuştu. Olay gününde Gider'den 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17 Kasım'da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow