hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trafik kazalarında bilanço ağır

    Trafik kazalarında bilanço ağır
    expand

    Kahramanmaraş, Bursa ve Ankara'da meydana gelen kazalarda çok sayıda kişi yaralandı.

    Kahramanmaraş

    İsmail Çiçek idaresindeki 46 VE 912 plakalı otomobil ile Ahmet Karakaş'ın kullandığı 46 LE 164 plakalı otomobil TOKİ Kavşağı'nda çarpıştı.

    Kazada, sürücülerin yanı sıra araçlarda bulunan Meliha, Musa Eren, Yaren, Gülse Cansu, Saliha ve Mehmet Han Karakaş ile Mükremin Nihat, Hatice, Tuğra ve Ayşe Çiçek, Murat Kalaycı ve Ömer Faruk Benli yaralandı.

    Bayram tatilini yakınlarının yanında geçirip evlerine döndükleri sırada meydana geldiği bildirilen kazada yaralanan 14 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince Afşin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Bursa

    Hayrami Ay idaresindeki 17 RP 258 plakalı otomobil Bursa-Ankara karayolu Mezit köprüsünde devrildi. Kazada, Saniye Ay (38) ile Tuğçe Zeliha Ay (17) yaralandı.

    Orhan Eyigün (57) yönetimindeki 34 JJ 2325 otomobil de Bursa-Ankara karayolu Mezit köprüsünde devrildi. Kazada, sürücü Eyigün ile araçta bulunan Fırat Güven yaralandı.

    Aynı mevkide meydana gelen bir başka kazada da Satılmış Şahin'in kullandığı 17 ET 019 plakalı kamyonet istinat duvarına çarptı. Kazada, sürücü ile Ziyafet Şahin, Emin Şahin, Satı Şahin ve Hüseyin Şahin yaralandı.

    Dördüncü kaza da yine Bursa-Ankara karayolu Mezit köprüsünde meydana geldi. Özcan Türk idaresindeki 34 CLG 68 plakalı servis minibüsü devrildi.

    Yaklaşık 50 metre sürüklenen araç istinat duvarına çarparak durabildi. Kazada, Celal Türk, Selim Tunç ve Mehmet Genç yaralandı.

    Kazalarda yaralananlar, İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Ankara


    Ankara'nın Elmadağ ilçesinde de 8 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kazada 29 kişi yaralandı.

    Kaza saat dün akşam saatlerinde Ankara-Kırıkkale Karayolu Kayadibi köyü mevkiinde meydana geldi.

    Yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 3'ü yolcu otobüsü 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

    1'i çocuk 29 kişinin yaralandığı kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.

    Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Kırıkkale ve Ankara'daki çeşitli hastanelere götürülerek tedavi altına alındı.

    Kaza nedeniyle trafiğe kapanan Ankara-Kırıkkale karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu.

    "7 günde 104 kişi hayatını kaybetti"


    Bu arada Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, yaklaşık 20 milyon vatandaşın Kurban Bayramı tatiline çıktığını belirterek, bugünlerde trafik yoğunluğunun ve trafik kazalarının arttığını ifade etti.

    Bayram dönüşlerinin son güne bırakılmaması gerektiğini belirten Palandöken, şu uyarılarda bulundu:

    "Bu günlerde mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanın. Yola çıkarken araçlarınızın bakımını mutlaka yaptırın, uykusuz ve alkollü olarak uzun yola çıkmayın. Trafik kazalarında günde 11-12 kişi hayatını kaybederken, bayram tatillerinde ve özel günlerde bu oran iki katına çıkıyor.

    Bayram tatilinin ilk 7 gününde 104 kişi hayatını kaybederken, 535 kişi de yaralandı. Ülkemizi ve ailelerinizi büyük acılardan korumak için yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkın. Kurban Bayramında trafiğe yeni kurbanlar vermemek için kurallara harfiyen uyun. Yola çıkmadan önce hava ve yol durumu uyarılarını takip edin."

    TESK Başkanı Palandöken, son 10 yılda meydana gelen 8,8 milyon trafik kazasında 42,7 bin kişinin hayatını kaybettiğine ve 1,9 milyon kişinin
    yaralandığına da dikkati çekti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow