hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den Marmaray iddiası

    CHPden Marmaray iddiası
    expand

    CHP'den Marmaray ile ilgili dikkat çekici bir iddia gündeme getirildi. "25 Ekim'de bir lokomotif kaza sonucu ıskartaya mı çıktı? Kaza sırasında Ulaştırma Bakanı, yarım saat mahsur mu kaldı? Zeminde çökme mi var?." Bu sorular CHP'li Umut Oran tarafından Meclis gündemine taşındı.

    CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e  sunduğu soru önergesinde, "Marmaray'la ilgili olarak bana da farklı kanallardan çok tehlikeli durumları içeren uyarılar ulaşmaktadır" dedi.

    Oran, Marmaray Projesi 12 yıllık Sinyalizasyon ve Haberleşme Sistemleri Uzman Baş Mühendisliği'nden emekli olan mühendis Rıza Behçet Akcan'ın projeyle ilgili çok önemli hayati tehlikelere dikkat çektiğini öne sürdü.

    Oran, "Marmaray'ın bazı bölümlerinde zeminde çökme olduğu ancak 29 ekim açılışına yetişmesi için geçici çözümle dolgu yapılarak bu durumun görmezden gelindiği doğru mudur? Erken açılış nedeniyle var olan eksikliklerden dolayı yaşanacak bir kazanın sorumlusu kim olacaktır?acil durum senaryosu var mı?" sorularına yanıt istedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow