hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'den "eşcinsel" açılımı

    Putinden eşcinsel açılımı
    expand

    Eşcinsellerle ilgili yasalar nedeniyle tepki alan Rusya, Soçi Olimpiyatları'nı boykot çağrılarını bertaraf etmeye çalışıyor. Moskova yönetimi, eşcinsellere en üst seviyede güvence verdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, "Kimse cinsel eğilimi yüzünden ayrımcılığa maruz kalmayacak" dedi.

    Önümüzdeki yıl yapılacak Soçi Kış Olimpiyatları aylardır eşcinsellik tartışmalarıyla gündemde.

    Nedeni oyunlara ev sahipliği yapacak olan Rusya'nın eşcinsellikle ilgili çıkardığı yasalar.

    Birçok sivil toplum örgütü, yasaların eşcinseller üzerinde baskı kurduğunu iddia ediyor.

    Oyunlar sırasında da katılımcıların cinsel tercihleri nedeniyle kötü muameleye maruz kalabileceği endişeleri var.

    Bu yüzden oyunları boykot çağrıları yapılıyor.

    Rusya ise bu durumdan rahatsız. Oyunlarla ilgili olumsuz bir imaj oluşmasını engellemek isteyen Moskova yönetimi bir süredir "Soçi'de eşcinsellere dokunulmayacak" mesajını veriyor.

    Mesaj bu kez en üst seviyeden geldi. Soçi'de Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tam güvence verdi, eşcinselleri ülkesine davet etti.

    Putin, "Kimsenin milliyetine, ırkına ve cinsel eğilimine bakmaksızın organizatörler ve atletlerimizle birlikte, seyirciler, katılımcılar ve konuklarımızın rahat edebilmesi için herşeyi yapıyoruz" dedi.

    Olimpiyat Başkanı Bach bu konuda yorum yapmamayı tercih etti. Hazırlıklarından dolayı Rusya'yı övdü.

    Bach, "Arkadaşlarımıza uluslararası olimpiyat komitesi olarak Soçi Olimpiyatları hazırlıklarından çok memnun olduğumuzu söylemek isterim. Ve Soçi'de muhteşem bir olimpiyat izleyeceğimize eminim" diye konuştu.

    Rusya, Şubat 2014'te başlayacak oyunlar için 50 milyar dolar ayırdı. Oyunların başarısı, ülkenin modern yüzünü sergilemek isteyen Putin için büyük önem taşıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow