hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de İstanbul için 4 isim daha var

    CHPde İstanbul için 4 isim daha var
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CNN TÜRK Günlük kuşağında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için 6 kişinin aday adayı olduğunu açıkladı.

    CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı yarışı kızışıyor. Önce Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ardından haftasonunda yapılan Parti Meclisi toplantısındaki oylamayla CHP'ye resmen dönüş yolu açılan Mustafa Sarıgül'ün 9 Kasım'da adaylıklarını açıklayacaklarını ilan ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda 4 kişinin daha olduğu ortaya çıktı.

    CNN TÜRK Günlük kuşağında Saynur Tezel'in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, 6 aday adayının ismini açıkladı. Seçilen adayın etrafında birleşeceklerini söyleyen Koç, parti içindeki rahatsızlık iddialarını yalanladı.

    Sarıgül'ün Genel Başkanlık yarışına gireceği iddialarına karşı, "Genel Başkanımızın özgüveni tam" mesajı verdi. Yerel seçimlerin, bir genel seçim havasında geçeceği değerlendirmesini yapan Koç, "Hatırı sayılır bir çıkış yapmayı hedeflediklerini" belirtti.

    Saynur Tezel'in, Kılıçdaroğlu'nun bugün basına yansıyan "Partimizde başörtülü vekil de olabilir" değerlendirmesini hatırlatarak, "Yerel seçimde başörtülü adayınız olacak mı?" sorusuna ise Koç, bir yandan "İnsanları kılık kıyafetlerine göre kategorize etmiyoruz" dedi, bir yandan ise CHP'nin "Laiklik endişesi"nin sürdüğünü ortaya koydu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow