hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ameliyattan sonra ilk kez görüntülendi

    Ameliyattan sonra ilk kez görüntülendi
    expand

    Türkiye'nin 6. yüz nakli hastası Salih Üslün, ameliyattan sonra yeni yüzüyle ilk kez DHA muhabiri tarafından görüntülendi.

    Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın yüzü, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Edirne'den gelen çiftçi 54 yaşındaki Salih Üslün'e 23 Ağustos'ta nakledildi. Üslün'e naklini Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi yaptı. Üslün, hastanede yüz nakli yapılan 4., Türkiye'de ise 6. hasta oldu.

    Üslün, 2008'de bir kaza sonucu av tüfeğiyle yüzünden yaralanmış ve 11 ay önce de nakil için başvurmuştu. Yaklaşık 7.5 saat süren yüz naklinden sonra 10 gün yoğun bakımda kalan Salih Üslün, sonra normal servise alınmıştı. Tam yüz nakli yapılan Salih Üslün, yeni yüzüyle ilk kez DHA muhabiri tarafından görüntülendi. Üslün'ün sakallarının ve saçlarının uzadığı görülüyor.  

    Üslün'ün uzayan sakalları, hastanenin berberi ve asistan doktorlar tarafından 10 dakikada kesildi. Sakal tıraşı yapılan Üslün'ün bu haliyle olan görüntüsünün üniversitenin basın şubesi kanalıyla kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.

    Sakal tıraşından sonra yeni yüzüyle 25 yaş gençleştiği görülen Salih Üslün'ün oğlu Serkan Üslün de babasının tıraştan sonra daha da genç göründüğünü söyledi.

    Recep Sert de yürüyüş yaptı

    18 Temmuz'da Türkiye'de tatil sırasında ölen Polonyalı bir turistin yüzü nakledilen Recep Sert'in tedavisi de sürüyor. Sert, her gün düzenli olarak belirli saatlerde bahçeye çıkıp yürüyüş yapıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow