hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sahte kemer tokası kullanan para cezası ödeyecek

    Sahte kemer tokası kullanan para cezası ödeyecek
    expand

    Erzincan'da nişanlı bir çiftin öldüğü kazada emniyet kemeri yerine sahte kemer tokasının kullanıldığının ortaya çıkması, valiliği harekete geçirdi. Kent genelinde, otomobillerde emniyet kemeri uyarı sinyalini kesen sahte kemer tokalarının satışı ve kullanımı yasaklandı.

    Kaza 17 Kasım'da Erzincan-Erzurum karayolunda yaşanmıştı. Ersin Coşkun'un kullandığı otomobil, önünde seyreden TIR'a çarptı. Kazada yaşamını yitiren Ersin Coşkun ve nişanlısı Esra Gerek, emniyet kemeri takmamıştı. Kemer yerinde sinyali kesmesi için sahte kemer tokası vardı.

    Bunun üzerine, Erzincan Valiliği harekete geçti. Sahte emniyet kemeri tokası satışıyla ilgili  yasal düzenleme olmadığı için bir genelge yayınlandı. Bu aparatın satışı ve kullanımı yasaklandı. Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, esnafları ziyaret ederek genelge hakkında bilgi verdi. Ardından ekipler yol kontrolü yaptı, sahte tokalardan kullanıldığı tespit edilen araçlara, bu kez sadece uyarıda bulunuldu. İleriki günlerde, sahte toka kullananlara  182 lira idari para cezası uygulanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow