hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    “Mimardan Müzisyene Sınırsız Yaratıcılık”

    “Mimardan Müzisyene Sınırsız Yaratıcılık”
    expand

    Sınırsız Yaratıcılık sergisi mimar, iç mimar, müzisyen, moda ve endüstri tasarımcısı 13 yaratıcı ismi yeniden keşfediyor!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amacıyla kurulmuş olan ARMAGGAN Art & Design Gallery, 24 Ekim – 25 Aralık 2013 tarihleri arasında Sınırsız Yaratıcılık sergisine ev sahipliği yapıyor. 

    “Mimardan Müzisyene Sınırsız Yaratıcılık” başlığı altında açtığı sergiyle ARMAGGAN Art & Design Gallery, yaratıcılığın mesleklerle sınırlandırılmasına eleştirisel yaklaşıyor.

    Rönesans üzerinde derin araştırmalar yapan Jacob Burckhardt: “Rönesans insanın keşfedilmesidir.” der. Sınırsız Yaratıcılık sergisi mimar, iç mimar, müzisyen, moda ve endüstri tasarımcısı 13 yaratıcı ismi yeniden keşfediyor.

    ARMAGGAN Art & Design Gallery’nin koordinatörü Şanel Şan: Sınırsız Yaratıcılık sergisinin çıkış noktası ile ilgili “Yaratıcılığın mesleklerle sınırlandırılmasını dert edinmiş biriyim ben. Ressam sadece resim, heykeltraş heykel, mimar proje, müzisyen müzik yapar... Bu durum bana cok otomatik, mekanik ve tam anlamıyla 'nedensiz' geliyor. Amacım sergide biraz da bunu eleştirmek. 'Yaratmak her ana, her alana, her dokunduğuna özgüdür' demek istiyorum. Leonardo'ya Michelangelo'ya, Rönesans insanına selam etmek de istiyorum kisisel olarak” diyor.

    Tasarımcı Derin Sarıyer'i müzik, moda tasarımcısı Özlem Süer'i enstalasyon, müzisyen Mercan Dede'yi resim çalışmalarıyla yeniden keşfeden Sınırsız Yaratıcılık sergisi, özgün kimlikleri ve başarılarıyla dikkat çeken 13 isimle yaratıcı disiplinler arasında köprüler kuruyor. Sınırsız Yaratıcılık sergisi 25 Aralık 2013 tarihine kadar ARMAGGAN Art & Design Gallery’de izlenebilir.

    www.armaggangallery.com

    SINIRSIZ YARATICILIK SERGİSİ SANATÇILARI:

    Müzisyen Mercan Dede
    Tasarımcı Emre Ertürk
    Tasarımcı Derin Sarıyer
    Moda tasarımcısı Özlem Süer
    Mimar Mustafa Toner
    Mimar Emir Uras
    Mimar Gökhan Avcıoğlu
    İç Mimar İrem Senemoğlu
    Mimar Tuncer Çakmaklı
    Mimar Oytun Berktan
    Mimar Yavuz Ergun
    Moda tasarımcısı Ayşe Deniz Yeğin
    Tasarımcı Aykut Erol

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow