hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arafta kalanların hikayesi: Şekersiz

    Arafta kalanların hikayesi: Şekersiz
    expand

    Genç yazar ve oyuncu Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun 2. oyunu olan Şekersiz'de arafta kalanların hikayelerine tanık oluyoruz.

    Türkiye'den oyun yazarı çıktığını artık biliyoruz.

    Özellikle son birkaç yılda rüştünü ispatlayan genç yazarlar hız kesmeden üretmeye devam ediyor.

    Bu yazarlardan Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun 2. oyunu olan Şekersiz, ismiyle tam ters etki yaratan bir oyun.

    Hem gerçek hem de mecazi anlamda arafta kalmış iki çiftin hikayelerine tanık olduğumuz oyunda, bol kahkahalı bir 70 dakika bizi bekliyor.

    Oyunda, öldükten sonra kendi evlerinde davetsiz ve de "görünmez" misafir olarak yaşamaya devam eden Handan (Hanım) ve Kerem (Bey) rolünde Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Murat Mahmutyazıcıoğlu'nu (büyük bir uyum içinde) izliyoruz. Uzunca zamandır arafta olan bu çiftin atışmaları tatlı tatlı sırıtmamıza vesile oluyor çoğu kez.

    Derken evlerine yeni taşınan çiftle tanışıyoruz. Beraberliklerini sürdürmeye çalışırken aslında bunun artık ne kadar imkansız olduğunun da bilincinde olan bu yeni ev sahipleri Özlem ve Ertan'ı Aslıhan Erguvan ve Görkem Kasal canlandırıyor.

    Onlarınki de bir başka aşk ve araf hikayesi. Birbiri olmadan yaşayamayan ama beraberken hiç nefes alamayan Özlem ve Ertan, tükettiklerinin yerine dünyaya gelecek olan bebeklerini koymaya çalışsalar da durum değişmiyor ikisi için.

    Handan karakterine hayat veren Başak Kıvılcım Ertanoğlu, benim için bu sezonun ilk tatlı sürprizi oldu diyebilirim. Sahnede belirdiği andan itibaren izleyiciyi etkisi altına alan Ertanoğlu'nu, özellikle Murat Mahmutyazıcıoğlu'yla olan sahnelerini izlemek ayrı bir keyifti.

    Murat Mahmutyazıcıoğlu'yla kimyalarının tutmuş olmasıysa kuşkusuz oyunu yükselten unsurlardandı. Diğer taraftan Özlem ve Erkan karakterlerine hayat veren Aslıhan Erguvan ve  Gökem Kasal'ın performanslarının en azından benim beklentimin biraz altında kaldığını söylemem lazım.

    Şekersiz, kadın-erkek ilişkileriyle, geçmişle, bugünle, hayatla ilgili söyleyecek sözü olan bir metin. Tüm bunları yaparken şaşırtıcı derecede komik olmayı eline yüzüne bulaştırmadan beceren bir metin. Bu vesileyle dilerim ki Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun elinden başka metinler de izleme şansımız olur.

    Şekersiz, Asmalı Sahne'deki temsillerine devam ediyor. Siz de gününüze hoşluk katmak isterseniz, Asmalı Sahne sizin için doğru adres olabilir.

    Yazan/ Yöneten: Murat Mahmutyazıcıoğlu
    Oyuncular: Aslıhan Erguvan, Görkem Kasal, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Murat Mahmutyazıcıoğlu
    Dekor ve Kostüm: Ece Öz
    Işık: Utku Kara
    Müzik: Ozan Tekin
    Afiş ve Broşür Tasarımı: Sinem Demir Üstüner
    Proje Ekibi: Doğa Yavuz, İpek Turgay, Batuhan Eren, Cuma Bilal Aslan, Barış Taçyıldız

    Oyun Tarihleri:
    22 / 29 Kasım Cuma 20.30
    9 Aralık Pazartesi 20.30
    13 / 20 Aralık Cuma 20.30
    22 Aralık Pazar 18.00

    Rezervasyon ve bilet için:
    Asmalı Sahne gişe: 0 212 293 18 35 / 0 532 684 32 03
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow