hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kötü Ruh yeniden!

    Kötü Ruh yeniden
    expand

    Sam Raimi'nin 1981 yapımı kült olmuş hit korku filmi The Evil Dead / Kötü Ruh'un sabırsızlıkla beklenen uyarlaması 19 Nisan'da vizyona giriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ´Evil Dead / Kötü Ruh'un başrollerini Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor, Jessica Lucas ve Elizabeth Blackmore paylaştı.

    Genç yönetmen Fede Alvarez senaryosunu Rodo Sayagues'le yazdığı bu filmle Hollywood´daki ilk büyük projesine imza attı. Filmin yapımcılığını Rob Tapert ,Sam Raimi ve Bruce Champbell yaptı.

    Yeni ´Evil Dead /Kötü Ruh´ bugüne dek yapılmış en başarılı korku filmlerinden 'The Evil Dead´in cesur yorumu. Film 21. yüzyılın teknolojisi ile klasik ve en güzel korku öğelerini birleştirecek yeni nesil sinema seyircisini dehşete sürüklemeye hazır.

    Türkiye´de 19 Nisan´da gösterime girecek olan filmin öncesinde CNN TÜRK Los Angeles Temsilcisi Barbaros Tapan, filmin yönetmeni Fede Alvarez ve başrol oyuncusu Jane Levy ile bir söyleşi yaptı.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fede Alvarez ile söyleşi 

    Bu ilk önemli projenizde yapımcılardan gereken yardımı aldınız mı? İstedikleriniz filmde gerçekleşti mi ?

    Bu konuda, Sam Raimi, Rob Tapert ve Bruce Champhell'dan inanılmaz destek gördüm. İstediklerimi istediğim gibi yapmamı sağladılar.
    Orijinal filmin çekildiği yıllarda imkanlar kısıtlıydi. Yeni filmde bu tür bir kısıtlamamız olmadı.

    Klasik korku filimlerine nazaran buarda kadın karakterlerin yarattığı dehşet var, bu senin fikrin miydi ?

    Genelde korku filmlerinde iri cüsseli bir adam olur. Biz bu klasik durumu kadın karakterlere verdiğimiz dehşet özgürlüğü ile farklı bir yere taşıdık.

    Filmde çok kanlı sahne var, bu sahneler için ne kadar sahte kan kullanıldı?

    Evet kanlı bir yapım oldu. Bir keresinde sadece bir sahne için 5 bin galon sahte kan kullandık.

    Başrol oyuncusu Jane Levy ile söyleşi 

    Bu film Hollywood´da sesini duyurman için önemli bir şanstı ve bu şansı nasıl yakaladın?

    Bu rolü almak için herhalde senin hayatında görebileceğin en çılgın insan oldum o anda. Seçmelerin yapıldığı oda çok küçük bir yerdi. İçeri girdiğimde odada Bruce, Fede ve JR vardı. Onları sanki yaratıklarmış gibi görüyordum. Onlarla savaşabilmek için farklı farklı sesler çıkarıyor, ağlıyor, bağırıyor ve çılgınca hareketler yapıyordum. Ama şunu da söyleyebilirim ki işim bittiğinde çok utanmıştım ve oradan hızlı bir şekilde ayrılmıştım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dehşet saçan çılgın bir kadını canlandırıyorsun. Çekimlerde bu ruh haline girmeyi nasıl başardın, zorlandığın anlar oldu mu ?

    Hazırlanması zor bir roldü gerçekten, sette en iyisini verebilmek için kendimi bir süre dış dünya ile soyutladım. Çekimler dışında fazla kimse ile konuşmuyor bol bol yoga yapıyordum. Kötü olmak zorundaydım ve bunu seyirciye hissetirmen lazımdı. Bazı korku filmlerini seyrediyor ve kendimi bunlarla harmanlıyordum.

    Genelde kadınlar makyaj yapmayı severler ama senin film gereği makyajın biraz farklı oldu tabi. Bundan bahseder misin?

    Evet bendeki durum farklıydı. Yeri geliyor bazı sahneler için 5-6 saat makyaj koltuğundan kalkmıyordum. Yara izleri, kesikler, yanıklar... Üzerimdeki sıvı izlerini gerçeğe yakın şekilde yapmak uzun zaman alıyordu. Bir de bunların çekimler sonrası temizliği var tabi, ama burada makyaj yapan ekibin hakkını vermem lazım. Çok iyi iş çıkardılar.

    Filmde çok kanlı sahne var, senin normal hayatında kan ile aran nasıl, kan görünce korkar mısın?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdiye kadar bir tarafım kesilmedi. Filmdeki gibi kör bir testere ile dilimin kesilmesinin vereceği acının nasıl olacağını bilemiyorum. Ancak genelde kan görünce midem bulanmaz .

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow