hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obez ambulansıyla ilk hastayı taşıdılar

    Obez ambulansıyla ilk hastayı taşıdılar
    expand

    Artvin'in Hopa ilçesinde düşme sonucu omzu kırılan 230 kilo ağırlığındaki kadın, sevk edildiği Rize'de tedavisinin ardından obez ambulansıyla evine götürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hopa ilçesinde düşerek omzunu kıran 75 yaşındaki Fatma Bostancı, Rize Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada ilk tedavisi yapılan 230 kilo ağırlığındaki yaşlı kadın, Sağlık Bakanlığı'nca tahsis edilen obez ambulansıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. 

    Tedavisi yapılan kadın, aynı ambulansla Hopa ilçesindeki evine götürüldü.

    Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 34 ambulansın bulunduğu Rize'ye Sağlık Bakanlığı'nın geçen ay 5 ambulans tahsis ettiğini, bu ambulanslardan birinin 'obez ambulansı' olarak tabir edilen yoğun bakım ambulansı olduğunu söyledi. Obez ambulansıyla ilk hasta naklini gerçekleştirdiklerini ifade eden Tepe, "Söz konusu ambulans, 300 kiloya kadar sedye taşıma kapasitesine sahip, aynı zamanda tam donanımlı yoğun bakım şartlarını da içeren, çok özellikli bir ambulanstır. Obez ambulansı öncelikle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde konuşlandırılacak ancak ihtiyaç duyulan yere hizmet verecek şekilde planlanmıştır" dedi.

    Obez ambulansın sedyesinin özel yapıldığını belirten Tepe, "Bu ambulansla obez hastalar artık kolaylıkla taşınabilecek. Sedyemiz, 300 kiloya kadar hasta taşıma kabiliyetine sahip ve asansör vasıtasıyla sıfıra kadar inip hastayı alıp tekrar yukarı kaldırabiliyor. Fiziksel olarak hastamızı kaldırıp indirme problemi yaşamıyoruz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow