hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Bakanlığı: "Basından gizleme yok"

    Sağlık Bakanlığı: Basından gizleme yok
    expand

    Sağlık Bakanlığı şiddete uğrayan sağlık personelinin basından gizlenmesi gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından hazırlanan bir genelgeden hareketle "sağlık personeli ve hastanelerin yaşanan şiddet vakalarıyla ilgili medya organlarına bilgi vermemesinin istendiği" belirtilen haberlerde bir değerlendirme hatası yapıldığı kaydedildi.

    Söz konusu haberde iddia edildiği gibi şiddete uğrayan personelin basından gizlenmesi gibi bir durumun "kesinlikle söz konusu olmadığı" vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlgili genelge ile adli koruma ve inceleme mercilerine intikal edenve adli vaka niteliği taşıyan dosyalarda gizlilik ve mahremiyet ilkesine uyulması istenmiştir. Ayrıca sağlık çalışanlarımızın fiziksel veya psikolojik şiddete uğradığını görüntüleyen hastane güvenlik kayıtlarının adli merciler dışında kimse ile paylaşılmaması istenmiştir. Zira bu görüntüler şiddete uğrayan sağlık personelinin ailesi ve yakınları tarafından da izlenmektedir. Çalıştıkları kurumlar ve isimleri açıklanan, fotoğrafları ve görüntüleri yayınlanan mağdur sağlık personelimizin bu bilgilerin basın ile paylaşılmamasını istemek en doğal hakkıdır.

    Bakanlığımızın sağlık personeline yönelik şiddetin önlenmesi konusunda kararlı tutumu kamuoyunun malumudur. Ancak iletişim araştırmaları şiddetin toplumda görülme sıklığı ile medyada işlenişi arasında bir bağ bulunduğunu göstermektedir. Medyada şiddetin sıklıkla yer almasının toplumda şiddetin artmasında önemli bir faktör olduğu bilinmektedir. Bu noktada değerli basınımızdan istediğimiz kamuoyunda bir bilinç ve farkındalık oluşturacak şekilde haber yapılmasına özen gösterilmesidir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow