hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    6. yüz nakli ameliyatı tamamlandı

    6. yüz nakli ameliyatı tamamlandı
    expand

    Türkiye'nin 6. yüz nakli operasyonu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tamamlandı.

    Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı özel hastanede beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın yüzü, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından, 54 yaşındaki Salih Üslün'e nakledildi.

    Yaklaşık 8 saat süren operasyonun ardından AA muhabirine açıklama yapan Prof. Dr. Özkan, ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi.

    Özkan, yüzün beklediğinden de güzel olduğunu belirterek, "Yüz tam oturdu. Bu hasta diğer yüz nakillerine göre yüzü en kötü olan hastaydı. Yaptığım en komplike yüz nakillerinden biri oldu. Ekip olarak çok yorulduk ama mutluyuz" dedi.

    Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, dün gece 23.00'te 8 saat süren operasyonla Turan'ın tüm saçlı derisi, göz kapakları, alt ve üst çene, burun, dilin yarısını başarıyla almıştı.

    9 aylık hamile Özlenen Özkan da ameliyata girdi

    Bu sırada Ömer Özkan'ın 9 aylık hamile eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan da 54 yaşındaki Salih Üslün'ün yüzünü nakil için hazırladı.

    5 yıl önce samanlığında fareyi av tüfeğiyle vurmak isterken yerden seken saçmaların yüzünü parçaladığı Üslün'ün yüzü de 5 saatlik operasyon ile hazırlandı.

    Öte yandan Muhittin Turan'ın kalbinin Akdeniz Üniversitesi'nde Ahmet Arı isimli bir vatandaşa nakledileceği bildirildi. Turan'ın bir böbreğinin Konya'da diğer böbreğinin Akdeniz Üniversitesi'nde, akciğerinin İstanbul'da karaciğerinin ise Malatya'daki ismi henüz belirlenmeyen hastalara nakledileceği bildirildi.

    Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu özel bir hastaneye kaldırılan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın beyin ölümü gerçekleşmiş ve ailesi iç organlarının yanı sıra yüz, kol ve bacaklarını da bağışlama kararı almış, organ bağışının kabul edilmesinin ardından naklin gerçekleştirileceği hastalara yönelik yapılan inceleme sonucu yüzün, Edirne'de yaşayan Salih Üslün'e nakledilmesine karar verilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow