hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kazanan Kolejliler oldu

    Kazanan Kolejliler oldu
    expand

    Beko Basketbol Ligi'nde Aykon TED Ankara Kolejliler, sahasında Olin Edirne'yi 82-74 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maça hızlı başlayan Olin Edirne, pota altında Tucker'ın ve dış atışlarda Reha Öz'ün üst üste bulduğu sayılarıyla skoru 16-8'e getirince erken mola alan başkent ekibi, daha sonra Golubovic ve Berkay Candan'ın sayılarıyla toparlanarak farkı eritti. İlk periyot, 21-21 eşitlikle sonuçlandı.

    Aykon TED Ankara Koleji, oyuna sonradan giren Berent Kavaklıoğlu ile ikinci periyoda iyi bir başlangıç yaparken, pota altında etkili olup, farkı 4 sayıya getirdi. Bu dakikalarda Washington'ın skorer oyunuyla ayakta kalan Olin Edirne, ilk yarının sonlarına doğru dış atışlarda yüksek isabet oranı tutturdu ve Barış Güney'in üçlüğüyle ilk devreyi 37-36 önde kapattı.

    Üçüncü periyotta da iki takım arasındaki dengeli oyun devam ederken, Trakya temsilcisi, Tapoutos'un dış atışlarıyla, TED Kolejliler ise Golubovic'in pota altındaki etkin oyunuyla sayılar buldu. Serbest atışlarda daha yüksek bir oran tutturan başkent ekibi, bu periyodu 57-56 önde kapadı.

    Son periyotta seyirci desteğini de arkasına alan TED Kolejliler, Berkay Candan ve Valters'ın skorer ve etkili performansıyla oyunun kontrolünü ele geçirdi. Maçın son 3 dakikasına girilirken daha iyi savunma yaparak farkı 10 sayıya kadar çıkaran başkent temsilcisi, maçtan da 82-74 galip ayrıldı.

    Aykon TED Ankara Koleji'nde Valters 19, Golubovic 13 ve Tucker 12 sayıyla oynayarak galibiyette pay sahibi olurken, Olin Edirne'de ise Tapoutos'un 19 sayısı kazanmaya yetmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow