hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı yapıldı

    Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı yapıldı
    expand

    Galatasaray Kulübü'nün aylık olağan divan kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Adası'nda İrfan Aktar başkanlığında yapılan organizasyon, 22 Haziran Cumartesi günü göreve gelen yeni yönetimin de ilk toplantısı oldu.

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile birlikte yönetim kurulundan ikinci başkan Özkan Olcay, üyeler Mehmet Cibara, Ahmet Yüce Ocaklı, Adnan Nas, Mete İkiz, Mehmet Karlı ve Ebru Köksal toplantıda hazır bulundu.

    Divan kurulu başkanı İrfan Aktar tarafından verilen önergeyle, ağustos ayındaki toplantının yapılmaması talebinde bulunuldu. Bu talep sonrası divan kurulunun ağustos ayı toplantısının gerçekleştirilmemesi oy çokluğuyla kabul edildi.

    -Futbol dışı bütçede açık yüksek

    Toplantıda Galatasaray Kulübü'nün 2013 yılı ocak-mayıs dönemi 5 aylık futbol dışı bütçesiyle ilgili bilgi verildi ve giderek yükselen bütçe açığına dikkat çekildi.

    Kulübün merkez ve tesisler bütçesi ile amatör branşlar bütçesinin 2011 yılında 27,3 milyon lira, 2012 yılında ise 51,6 milyon lira eksi verdiği, 2013 yılı bütçesinde ise bu farkın 89,4 milyon lira olmasının planlandığı dile getirildi.

    Yönetim kurulu üyesi Mete İkiz, ocak-mayıs dönemi mali raporuyla ilgili bilgi verirken, merkez ve tesisler bütçesi ile amatör branşlar bütçesinde ilk 5 ay için 91,8 milyon lira planlanan gelirlerin 42,7 milyon lira, 67 milyon lira planlanan giderlerin ise 60,5 milyon lira gerçekleştiğini ifade etti.

    Özellikle 66,4 milyon lira olarak bütçelenen Türk Telekom Arena kombine kart ve loca gelirlerinin 20,4 milyon lira olarak gerçekleşmesinin bütçedeki farkın önemli sebeplerinden biri olduğuna değine İkiz, "Aslında bu gelir gerçekleşti ama satışların önemli bir bölümü kredi kartıyla yapıldığı için kasaya girmesi önümüzdeki birkaç ay içinde olacak" değerlendirmesinde bulundu.

    Kulübün hiçbir amatör şubesinin kar sağlayamadığını anlatan İkiz, ilk 5 ay içinde basketbol şubesinin 17,7 milyon lira, voleybol şubesinin 6,1 milyon lira ve su sporuları şubesinin ise 3,6 milyon lira eksiye düştüğünü aktardı.

    -Aysal'dan eleştirilere yanıt

    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, toplantının güncel olaylar bölümünde divan kurulu üyeleri Hayrettin Kozak ve Taner Aşkın'ın eleştirileri ardından kürsüye gelerek, açıklamalarda bulundu.

    Konuşmasına imalı sözlerle başlayan ve göreve geldiği günden beri Hayrettin Kozak ile Taner Aşkın'ın övgüleriyle karşılaştığını söyleyen Aysal, bazı düzeltmeler yapma zorunluluğu hissettiğini aktardı.

    Bir önceki yönetimle 9 Temmuz 2011 tarihinde genel kuruldan aldığı yetkilerin yeni yönetimi döneminde de devam ettiğini anlatan Aysal, bu konuyu hukukçulara danıştıklarını ve 2014 Mayıs ayı sonuna kadar bu yetkileri kullanabileceklerini ifade etti.

    Kulübün borçları, hisse satışından ve sermaye artırımından elde ettiği gelirleriyle ilgili bahsedilen rakamların yanlış olduğunu aktaran başkan Aysal, üyelerin özellikle tarafsız denetçi raporlarını baz almasını isteyerek, "Bankalara olan konsolide borçlarımız hiçbir zaman 160 milyon dolara çıkmadı. Ben böyle bir rakamı görevim süresince de görmedim. Ancak 2015 yılına kadar borç ödemesi yapmazsak, eklenecek faizlerle birlikte bu rakama ulaşılabilir. Bizim planımız, banka borçlarını daha aşağılara çekmek" diye konuştu.

    Galatasaray Kulübü'nün konsolide toplam borcunun söz edildiği gibi 650 milyon lira olmadığını, son hesaplarına göre bu rakamın 450 milyon lira civarında bulunduğunu belirten Aysal, Türk Telekom Arena'nın devriyle ilgili sürecin uzaması konusunda da şunları söyledi:

    "Geride kalan dönemde stadın devriyle ilgili ciddi çalışmalar yapıldı ama teknik detaylara inildiğinde durum tam bir muamma. Stadımıza bakıldığında çok güzel, işlevini yerine getiren bir tesis. Ancak eksikler de çok fazla. Daha yeni stat zeminini baştan yaptırmak zorunda kaldık. Ofisler bölümünde su sızmaları, akmalar var. Eğer biz bu şekilde stadı devralırsak, olası masrafları da üstlenmek durumunda kalırız. Yoksa bilerek devir işlemlerini geciktiriyor değiliz."

    - Aktar: "Beşiktaş'ın stadımızda oynaması genel kurul iznine bağlı"

    Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, BJK İnönü Stadı'nın yeniden inşası sürecinde Beşiktaş'ın maçlarını Türk Telekom Arena'da oynama isteğiyle ilgili iznin yönetim kurulu tarafından tek başına alınamayacağını söyledi.

    Son dönemde medyada bu konuyla ilgili habelerin sık sık çıkmaya başladığını vurgulayan Aktar, kulüp tüzüğü gereğince yönetim kurulunun böyle bir kararı alamayacağını belirterek, "Kulübe ait taşınmazlarla ilgili kira veya satış konularında kararlar en üst organımız olan genel kurulda alınabilir. Yönetimimiz, kendisine böyle bir öneri geldiği takdirde, genel kurulu toplamak ve konuyla ilgili izni oradan almak mecburiyetindedir" şeklinde görüş belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow