hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesut Özil penaltı kaçırdı

    Mesut Özil penaltı kaçırdı
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda oynanan maçta Arsenal, sahasında Fransa'nın Olympique Marsilya takımını Wilshere'in attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransız temsilcisini deplasmandaki ilk maçta 2-1 mağlup eden Arsenal, Emirates Stadı'ndaki mücadeleye de çok hızlı başladı ve 30. saniyede öne geçti.

    Sagna'nın pasıyla sağ kanatta hareketlenen Wilshere, ceza alanına girer girmez Mendes'i çalımladı ve bekletmeden topu düzgün bir vuruşla uzak köşeden ağlarla buluşturdu.

    Londra temsilcisi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 10 maçta da gol atma başarısını gösterirken, Wilshere bu organizasyonda en erken gol atan İngiliz futbolcu olma unvanını Rooney'nin elinden aldı. Manchester United forması giyen Wayne Rooney, 2010 yılında Bayern Münih ile oynadıkları maçın 65. saniyesinde rakip fileleri havalandırmıştı.

    Londra ekibi, 7. dakikada farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaştı. Etkili kullandığı sağ kanattan atağı kalkan "Topçular"da ilk golün sahibi Wilshere, ceza alanında müsait pozisyondaki Ramsey'e pasını çıkardı. Bu futbolcunun kaleciyle karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda, kaleci Mandanda'nın ayağından dönen topu savunma uzaklaştırdı.

    İlk 20 dakikalık bölümde oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan Arsenal karşısında Fransız temsilcisi, Gignac ile iki kez rakip kaleyi yokladı.

    Fransız forvet oyuncusunun 17. dakikadaki kafa vuruşunda top yandan auta çıkarken, savunma oyuncularının hatasıyla 3 dakika sonra yeniden Arsenal ceza alanında pozisyona giren Gignac topu ayağından açınca kaleci Szczesny tehlikeyi önledi.

    Karşılaşmanın 37. dakikasında sol taraftan şık bir çalımla ceza alanına girmeye çalışan Ramsey, N'Koulou tarafından düşürülünce İspanyol hakem Lahoz, penaltı noktasını gösterdi. 38. dakikada topun başına geçen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in vuruşunda, kaleci Mandanda sağ tarafına gelen meşin yuvarlağı çelerek takımının 2 farklı geriye düşmesini engelledi.

    Penaltıdan iki dakika sonra ceza yayı üzerinde Mesut Özil'in düşürülmesiyle kazanılan serbest atış için bu kez topun başına Ramsey geçti. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak barajdan döndü. Arsenal, Wilshere'in ayağından bulduğu erken golle karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

    Evsahibi ekip ikinci yarıya da baskılı başladı. 54. dakikada ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Giroud'nun şutunda, Abdullah'a çarpan ve kaleci Mandanda'yı yanıltan top az farkla yandan kornere çıktı. Bu pozisyondan 2 dakika sonra Mesut Özil'in kaleciyle karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda, kaleci Mandanda bir kez daha topu çelmeyi başardı.

    İlk golün sahibi Wilshere, 65. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Ceza alanında topla buluşan Mesut Özil, pasını bekletmeden Wilshere'e çıkardı. 21 yaşındaki İngiliz futbolcu, düzgün bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

    Wilshere, 2011 yılının kasım ayından bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki bir maçta iki gol birden atan ilk Arsenalli futbolcu oldu. 23 Kasım 2011 tarihinde Londra ekibinin Borussia Dortmund'u 2-1 yendiği maçta Arsenal'in gollerini Robin van Persie atmıştı.

    Mücadelenin 74. dakikasında Thauvin'in vuruşunda kaleci Szczesny'e çarpan top yükseklik kazanarak kaleye doğru gitti. Monreal son anda çizgi üzerinden meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

    Kalan dakikalarda Cazorla ve Walcott ile iki önemli pozisyondan yararlanamayan Arsenal, Wilshere'in golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve puanını 12'ye çıkardı. Puanı bulunmayan Fransız ekibi ise grupta son sırada yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow