hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marsel İlhan gümüşte kaldı

    Marsel İlhan gümüşte kaldı
    expand

    17. Akdeniz Oyunları tek erkekler tenis finalinde milli raket Marsel İlhan'ı 2-1 geriden gelerek 3-2 yenen Sloven Blaz Rola, altın madalya aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Tesis Merkez Kort'ta oynanan tek erkekler final mücadelesinde milli raket Marsel İlhan ile Sloven Blaz Rola karşılaştı. Maçın ilk setinde 4-2 geriye düşen Marsel, skoru önce 4-4'e daha sonra da 6-5'e getirdi. Rola'nın durumu 6-6 yapmasıyla set tie-break'e gitti. Bu oyunda Sloven rakibine 8-6'lık üstünkük kuran Marsel, maçta 1-0 öne geçti.

    İkinci setin ilk oyununu alan milli raket, sonraki setlerde rakibini durduramayınca set, Rola'nın 6-2 üstünlüğüyle kapandı ve durum 1-1'e geldi. Karşılaşmanın üçüncü setinde 3-1 geriye düşen Marsel, oyunu çevirerek, seti 6-3 kazandı. Çekişmeli geçen dördüncü sette ise iki raket de birbirine üstünlük sağlayamadı ve 6-6 biten set, tie-break'e gitti. Bu bölümü 7-4 alan Rola, seti önde tamamlayarak skoru 2-2 yaptı.

    Final setini 6-2 önde tamamlayan Blaz Rola, 4 saat 4 dakika süren maçı da 3-2 kazanarak altın madalyaya uzandı. Marsel İlhan ise gümüş madalyada kaldı.

    Öte yandan tek erkekler bronz madalya maçında vatandaşı Mohamed Haythem Abid'i 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenen Tunuslu Malek Jaziri, oyunları 3. tamamlayarak bronz madalya elde etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow