hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da sis esareti

    İstanbulda sis esareti
    expand

    Geceden beri etkili olan sis nedeniyle sabah saatlerindeki vapur seferleri iptal edildi. Saat 09.45 itibariyle Adalar seferleri hariç tüm seferler yeniden başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Boğazı, yoğun sis yüzünden çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. İstanbul’da gece saatlerinde etkili olan sis, trafikte görüş mesafesini düşürdü. Her iki köprüde de trafik felç oldu. Sabah erken saatlerde işe gitmek için yola çıkanlar saatlerce trafikte kaldı. Şehir hatları vapur seferleri iptal edildi. Saat 09.45 itibariyle vapur seferleri normale döndü.

    İstanbul akşam saatlerinden itibaren sisli havanın etkisi altına girdi. Sis gece saatlerinde yoğunlaştı. TEM Otoyolu ile İstanbul'un özellikle Fatih, Beşiktaş, Avcılar, Beylikdüzü, Kağıthane, Çamlıca, Arnavutköy, Sultangazi, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe İlçeleri’nde etkili olan sisli hava, araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Görüş mesafesi yer yer 50 metrenin altına düştü.

    Sis lambaları ve dörtlülerini yakarak seyreden sürücüler olası kazaları önlemek için tedbirli davrandı. Yoğun sis nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nün ışıkları dahi köprünün üzerinden zor fark edildi. Sis denizde ve boğazda da etkili oldu. İstanbul Boğazı, sis nedeniyle saat 03.45'ten itibaren transit gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı. Yoğun sis Atatürk Havalimanı’nda hava trafiğinin aksamasına neden olmadı. Gece saatlerinde İstanbul’u etkisi altına alan yoğun sis nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda görüş mesafesi 350 metreye kadar düştü. Yetkililer, yoğun sisin uçuş trafiğini etkilemediğini söyledi.   

    Araba vapuru seferleri normale döndü

    İDO'nun Sirkeci- Harem Hattı'ndaki Araba Vapuru seferleri de normale döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uçak seferlerinde gecikme

     İstanbul'daki yoğun sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bazı seferlerin gecikmeli yapıldığı belirtildi.

    Sabiha Gökçen Havalimanı yetkililerinden alınan bilgilere göre, sabah saatlerinde yaşanan yoğun sis nedeniyle Pegasus firmasına ait Krasnodar, Köln, Tahran, Tiflis ve Londra'dan gelen 5 uçak iniş yapamadı.

    Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirilen 5 uçak, sisin etkisini kaybetmesinin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow