hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan'a "kentsel dönüşüm" yanıtı

    Başbakana kentsel dönüşüm yanıtı
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kentsel dönüşümde kent ve kültürüyle ilgili olarak atılan en önemli adımların altında CHP'nin imzası olduğunu söyledi.

    Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya Konyaaltı Belediyesi hizmet binasının açılışına katıldı.

    Binanın açılış kurdelesi Kılıçdaroğlu, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP milletvekilleri ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla kesildi.

    Törende belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti'li belediye başkanlarını eleştirdi.

    Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarının bütçelerini açıklanmaktan çekindiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kendi belediye başkanlarının ise bütçelerini açıklamaktan çekinmediğini söyledi.

    Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı bir konuşmada, kentsel dönüşüme değindiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kent ve kültürüyle ilgili olarak atılan en önemli adımların altında CHP'nin imzası var. İlk metro, ilk tercihli yol ve kentsel dönüşüm bunları CHP'li belediyeler yaptı. Bir kentin nüfusu artınca rant oluşur. O rant orada yaşanlara aittir. Oradakiler arasında bölüşülmelidir. Bir rant halka verilir, yandaşa değil. İşte bizim AK Parti'yle aramızdaki fark bu. Bizim belediye başkanlarımız belde halkına hesap vermeyi namus kabul ederler. Kentsel dönüşüm konusunda Başbakan şikayet ediyor. 'CHP'yle farklı düşünüyoruz.' diyor. Çok şükür bir konuda farklı düşünüyoruz. 20 yıldır acaba İstanbul'u kim yönetiyor. Aynı zihniyet yönetiyor. Başbakan İstanbul'un sorunlarından söz ediyor. Siz onları çözmekle yükümlüsünüz" diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu, kendi belediye başkanlarının, baskı uygulandığı, rahat bırakılmadığı gerekçesiyle şikayetlerinin olduğunu söyledi.

    Kılıçdaroğlu, İstanbul ve Ankara'da yapılan metronun CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığından daha fazla maliyetli olduğunu, onların yapamadığını, ancak kendilerinin yaptığını söyledi.

    Kılıçdaroğlu, daha sonra hizmete açılan Konyaaltı Belediye binasını gezerek Başkan Muhittin Böcek'ten bilgi aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow