hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bingöl'e 6 gündür su verilemiyor

    Bingöle 6 gündür su verilemiyor
    expand

    Bingöl'de içme suyu ishale hattı güzergahında meydana gelen heyelan nedeniyle, 6 günden beri kente içme suyu verilemiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bingöl kent merkezine içme suyu sağlayan Kürük içme suyu ishale hattı güzergahındaki bir çok naktada meydana gelen heyelan nedeniyle kente 6 günden beri içme suyu verilemiyor.

    Ekonomik durumu iyi olan bazı vatandaşlar, tankerlerle içme suyu ihtiyacını giderirken, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar da Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait park ve mahallelerde bulunan çeşmelerden su sağlamaya çalışıyor.

    Vatandaşlar, akşam geç saatlere kadar eksi 4-5 dereceye varan soğuklarda evlerine bir kova su götürmek için saatler boyunca kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Bazı vatandaşlar camilere giderek ibadetlerini yapamaz hale geldiklerini belirterek, cami ve benzeri gibi vatandaşların toplu olarak kullandığı merkezlerin lağım kokmaya başladığını söyledi.

    Kent merkezinde bulunan okullardaki tuvaletlerin ise kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor. Öğrenci velileri, tuvaletlerin kullanılamaz hale gelmesine rağmen çocuklarının bu tuvaletleri kullanmak zorunda bırakılmasına tepki göstererek, valiliğin duruma el koymasını istedi.

    "Kız öğrenci yurdunda bir aydan beri su yok" iddiası

    Bu arada geçen yıl yapımı tamamlanan ancak çeşitli aksaklıklardan dolayı bir ay önce hizmete açılan Bingöl Üniversitesi kampus alanındaki yeni kız öğrenci yurdunda kalan kız öğrenciler, yaklaşık 1 aydan beri su sıkıntısı çektiklerini söyledi.

    Yurt idaresinden çekindikleri için isimlerini açıklamayan kız öğrenciler, "Bir aydan beri sularımız akmıyor. Tuvaletler den sızan lağım kokusu, yatakhane ve yemekhaneden dahi hissediliyor. Bulaşıkların yıkanacağı su olmadığı için tek kullanımlık plastik tabaklarda yemekler verilmeye başlandı. Sabah yüzümüzü yıkamak için gerekli suyu akşam soğunda bidonlarla taşıyoruz" şeklinde konuştu.

    Yurtta yaklaşık 250-300 kız öğrencinin kaldığını ifade eden kız öğrenciler, kent merkezine gidiş gelişlerde de büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Servis kapıya gelmiyor. Uzakta duruyor. Akşam dönüşlerinde ışıklandırma olmadığı için korkuyoruz. Özel güvenlik görevlileri de yok. Sesimizi kimse duymuyor. Bize kimse yardımcı olmuyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow