hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevruz'da 5 bin BDP'li görev yapacak

    Nevruzda 5 bin BDPli görev yapacak
    expand

    Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarının hazırlıkları sürüyor. Nevruza 100'ü yabancı 300 basın mensubu akredite yaptırırken, BDP'de 5 bin kişi görevlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da, 21 Mart günü Nevruz alanında kutlanacak ve verilecek mesajlar nedeniyle tarihi öneme sahip olduğu belirtilen Nevruz kutlaması için hazırlıklar sürüyor. BDP Diyarbakır il başkanlığına akridite için şimdiye kadar 100'ü yabancı olmak üzere 300 basın mensubu akridite yaptırırken, bu sayının 400'e kadar çıkacağı belirtildi. Hiç bir kutlamada bu kadar basın ilgisi görülmezken, basın mensuplarının rahat çalışması için BDP 150 partiliyi görevlendirdi. BDP'nin Nevruz alanında ise güvenliği sağlamak ve sıkıntı yaşanmaması için 5 bin kişiyi görevlendirdiği belirtildi.

    Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 21 Mart'ta Diyarbakır'da büyük bir Nevruz kutlaması yapılması planlandığını, bu konuda bir kutlama komitesi olarak valiliğe dilekçe verildiğini belirterek, "Bunun alt yapısı oluşturuluyor. Biz istiyoruz ki bu sene Nevruz bayram tadında güzellikler içinde halaylarla neşe içerisinde kutlansın. Bu konuda hazırlıklar bizim açımızdanda devam ettiriliyor.

    Biz de bu Nevruz bayramının Diyarbakır'da huzur ve güven içerisinde vatandaşlarımızın geliş ve gidişlerinde bir problem olmayacak şekilde kutlanması için her türlü başta güvenlik tedbirleri olmak üzere diğer tedbirleri aldık ve almayada devam ediyoruz. Öncelikle bu gibi zamanlarda trafik akışının iyi yönetilmesi girişlerin çıkışların park alanlarının iyi oluşturulması gerekiyor. Bu konuda trafik tedbirlerini arkadaşlarımız ile birlikte düzenledik. Güvenlik tedbirleri noktasında bizim her hangi bir eksikliğimiz yok. Nevruz bayramının huzur ve güven içerisinde çoşku ile kutlanabilmesi için gerektiği kadar güvenlik birimlerimizin takviyesi, kuvveti ve ilgisi olacaktır. Şu anda bizim için bir problem bulunmamaktadır"dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Başlatılan süreç akamete uğramasın"

    Diyarbakır Valisi Toprak, önemli bir sürecin başlatıldığını belirterek, "Bu sürecin akamete uğramaması bakımından yanlış bir görüntü ve masaj oluşturulmaması açısından bayramı bayram tadında kutlayalım. Her hangi bir olumsuzluk bu güzel günlere güzel süreci inkitaya uğratmasın. Vatandaşlarımızdan aldığımız mesaj gönülden gönüle yol açan milli birlik ve bareberlik projesinin hiç olmadığı kadar destek gördüğü ve artık bu güzelliği hiç kimsenin kesemeyeceği noktada vatandaşlarımızın fikirleri var. Bir şeyi başlatmak kadar ona sahiplenmek te önemlidir. Vatandaşlarımız hem bu güzellikleri istiyor, bekliyor hemde bu sürece sahip çıkıyor. Daha güzel günler, daha güzel Türkiye ve daha aydınlık gelecek bizi bekliyor. Şimdiden vatandaşlarımızın Nevruzunu kutluyorum" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow