hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekin'den "Nevruz" yorumu: "Müzakere edilmiş bir süreç"

    Tekinden Nevruz yorumu: Müzakere edilmiş bir süreç
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarıyla ilgili, "Her ne kadar iktidar zaman zaman söylemese de gazetelere kızsa da bunun müzakere edilmiş bir süreci vardır" dedi.

    Tekin Ankara'da, Ümitköy Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

    Çıkışta gazetecilerin soruları üzerine, bugünün özel bir gün olduğunu belirten Tekin, hem nevruz hem Aşık Veysel'in ölüm yılı hem de Yaşlılar Haftası'nın yaşandığını ifade etti.

    Hafta nedeniyle yaşlıları ziyaret ettiğini ve huzurevi yetkililerinden bilgi aldığını aktaran Tekin, "Gerçekten çok nezih, çok temiz. Buradaki insanların da mutlu olduğunu görmek, eski, kötü, çirkin manzaraların yerine, insani standartların yüksek olduğu bir döneme geçmişiz. Tabii her yaşlı buradaki yaşlılarımız kadar şanslı değil, bunu da ifade edeyim" dedi.

    Tekin, Diyarbakır'daki nevruz etkinliği hatırlatılarak, "terör örgütü PKK'ya bir eylemsizlik çağrısı bekleyip beklemediğinin" sorulması üzerine şunları söyledi:

    "Bilemiyorum, biz fal bakmıyoruz. Bu konuda 15 gündür herkes bir fal bakıyor ama bunun belli ki daha önce planlanmış, görüşülmüş, müzakere edilmiş bir süreci vardır. Her ne kadar iktidar zaman zaman söylemese de gazetelere kızsa da bunun müzakere edilmiş bir süreci vardır. Nasıl bir müzakere yapılmıştır, bugün neler okunacak onu hep beraber izleyeceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow