hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de denizin kirletildiği iddiası

    İzmirde denizin kirletildiği iddiası
    expand

    İzmir'in Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'ne sökülmek için getirilen gemiden sızan petrol türevi atıkların denizi ve sahili kirlettiği iddia edildi.

    Dikili'ye bağlı Çandarlı beldesindeki Meltem köyünde petrol türevi atıkların sahili kirlettiği ihbarı üzerine kaymakamlık ve belediye tarafından çalışma başlatıldı.

    Alınan atık örnekleri Petkim tesislerinde incelendi.

    Atıkların Aliağa'daki Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri yakınında sökülmek için bekleyen İtalyan bandıralı geminin fırtınanın etkisiyle başka bir gemiye çarpması nedeniyle denize sızdığı iddia edildi.

    Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, kirliliğin kaynağının henüz belirlenmediğini, atıklardan ve kaza yapan gemiden alınan numunelerin karşılaştırılacağını söyledi.

    Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün atık toplama lisansı bulunan bir şirketi temizlik çalışmaları için görevlendirdiğini kaydeden Dağdelen, "Sahil ve denizin temizlenmesi için çalışma başlatıldı. Atıkların çoğunun sahile vurmuş olması nedeniyle temizlik ağırlıklı olarak sahilde yapılacak. Çalışmalara destek vereceğiz. Çandarlı, turistik bir merkez. Yaz sezonuna kadar sahillerimizi ve denizimizi eski haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow