hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GDO'lu pirinç iddiasına açıklama

    GDOlu pirinç iddiasına açıklama
    expand

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Mersin'de ele geçirilen ürünlere ilişkin, "Araçta daha önce GDO'lu ürün taşınmış mı soruşturulacak. Tahkikat devam ediyor" dedi.

    Yazıcı, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği'nin 36. Olağan Genel Kurulu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bir gazetecinin "Mersin'de GDO'lu olduğu için pirinç ele geçirildi. Bu olayın doğruluğu nedir?" sorusu üzerine Yazıcı, konunun istihbaratının kendilerine ulaşmasının ardından, bölge müdürlüklerinin durumu cumhuriyet savcılığına ilettiğini söyledi.

    Antrepoda 21 bin ton pirince el konulduğunu ve numunelerin alındığını bildiren Yazıcı, söz konusu numunelerin TÜBİTAK'a gönderilerek tahlillerin yapıldığını kaydetti. Yazıcı, şöyle devam etti:

    "Araçta daha önce GDO'lu ürün taşınmış mı, ondan mı bulaşmış, bütün bunlar soruşturulacak. Daha önce bir parti mal daha gelmiş, onun piyasada takibi
    yapılmış, onun da 1500 tonuna el konmuş. Dolayısıyla bu hassasiyet içinde tahkikat devam ediyor. Yargısal süreç sonunda işin ne olduğu açığa çıkacak."

    Cumhuriyet savcılığının dosyayla ilgili "gizlilik" kararı aldığını ifade eden Yazıcı, tahkikatın detaylı şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.


    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow