hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dicle Üniversitesi'nde kavga

    Dicle Üniversitesinde kavga
    expand

    Dicle Üniversitesi'nde iki öğrenci grubu arasında çıkan kavgada 1'i polis 5 kişi yaralandı.

    Dicle Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi önünde karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında bildiri dağıtılması nedeniyle çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

    Polisin müdahalesiyle kavga büyümeden sona erdi.

    Daha sonra İlahiyat Fakültesi önünde toplanan bir grup "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde yürüyerek, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Binası girişinde toplanan gruba taşlı ve sopayla saldırdı.

    Karşı grubun da aynı şekilde karşılık vermesi üzerine çıkan kavga sırasında güvenlik güçleri, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

    Fakültesi binasındaki grup daha sonra polise de saldırdı.

    Bunun üzerine polis, biber gazıyla müdahalede bulundu. Grup dağılırken, fakültenin birinci katındaki dersliklerde bulunan bazı öğrenciler gazdan etkilenmeleri sonucu fenalık geçirdi.

    Olayda 1'i polis 5 kişi yaralanırken, bazı kişiler gözaltına alındı.

    Kavganın ardından üniversite yerleşkesine gelen takviye ekipler, yoğun güvenlik önlemi aldı.

    Polis, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'nde toplanan öğrencilerden ikisini gözaltına alınca, diğer öğrenciler polis araçlarının geçişlerine izin vermeyerek yola oturdu. Bir süre sonra iki öğrenci serbest bırakıldı.

    Sloganlar atarak Dicle Üniversitesi Köprüsü'ne doğru yürüyüşe geçen öğrencileri, polis barikat kurarak engelledi.

    Öğrenciler, polis barikatına karşı araziden gitmek isteyince polis basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

    Daha sonda Dicle Üniversitesi Yerleşkesi'ne giden öğrenciler dağıldı.

    Gece sokağa yansıdı

    Fakülte önünde bulunan polislerin olaya geç müdahalede ettiği iddiasıyla akşam saatlerinde Ofis Semtinde öğrenciler olaya tepki gösterdi. Polis panzerinden öğrencilere, 'olumlu bir sürece girdik provakasyona gelmeyin' uyarısı yapıldı.

    Bazı öğrencilerin yurdun balkonundan 'Hizbullah yanlıları bugün bize saldırdı, yapılan saldırıyı kınıyoruz' demesi üzerine cadde ve kaldırımlarda öğrencilerin yanısıra vatandaşlarda toplanarak gruba destek verdi.

    Gevran Caddesinde kalabalık grup toplanınca, çevik kuvvet ekipleri olay yerine sevk edildi.

    Dağılın uyarısında bulunan Güvenlik Şube Amiri Murat Gök'e öğrenciler tepki gösterdi.

    Öğlen saatlerinde Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'ne ellerinde sopalarla saldıran gruba polislerin müdahale etmediğini iddia eden öğrenciler, 'burda hakkımız olan eylemi yapıyoruz. Gündüz fakültemizde bize saldıran eli satırlı olanlara niye müdahale etmediniz' dedi.

    Güvenlik Şube Amiri Murat Gök ise, "bu yaşananlar bir provakasyondur. Bir süreç başlamıştır ve bu sürecin iyi gitmesi için herkesin elinden geleni yapması lazım. Bu tür provakasyonlara gelmeyin. Gerekenler yapılmaktadır. Lütfen dağılın" demesi üzerine öğrenciler dağıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow