hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Askerin BDP ambargosu kalkıyor!

    Askerin BDP ambargosu kalkıyor
    expand

    23 Nisan Ulusal, Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl bazı ilklere sahne olacak. 2007 yılından bu yana, kutlamalarda BDP'li milletvekilleriyle aynı çatı altına girmeyen komutanlar, bu yıl 23 Nisan resepsiyonuna katılacak.

    Komutanlar 2007 yılında BDP'nin Meclis'e girmesinden bu yana ilk kez 2012'de resepsiyona katıldı ama o gün BDP, tutuklu vekiller nedeniyle resepsiyonda yoktu.

    Bu yıl hem BDP'li vekillerin hem Silahlı Kuvvetler'in komuta kademesinin, 7 yıllık boykotun ardından ilk kez Meclis resepsiyonunda bir araya gelmesi bekleniyor.

    Edinilen bilgiye göre asker, terör örgütüne yakın olduğu gerekçesiyle BDP'ye gösterdiği tavrı yumuşatacak. TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonu da çözüm sürecinin ruhunu yansıtacak.

    Resepsiyona Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu da katılacak.

    Meclis'teki etkinlikler, sabah Atatürk Anıtı'ndaki törenle başlayacak. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Tören salonunda kutlamaları kabul edecek. Meclis Genel Kurulu, öğleden sonra özel gündemle toplanacak. Kürsüde liderler olacak.

    Sadece Meclis'te değil, kutlamaların genelinde de ilkler yaşanacak. Çünkü, geçen yıl mayıs ayında yenilenen milli bayram kutlamalarıyla ilgili yönetmelik sonrasında ilk kez 23 Nisan kutlanıyor. Yönetmelik,  stadyum kutlamaları kararını illerdeki tören komitelerine bırakıyor.

    Ankara'da bu yıl öğrenciler renkli gösterilerini 19 Mayıs Stadyumu'nda sergilemeyecek. O kutlama Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

    Bu nedenle diğer illerde de  belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılacak kutlama programlarının kapalı spor salonları, alışveriş merkezleri, parklar, okul bahçeleri gibi alanlarda yapılması bekleniyor.

        

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow