hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Akil İnsanlar"a Karabük'te protesto

    Akil İnsanlara Karabükte protesto
    expand

    "Akil İnsanlar" Karadeniz heyetinden Vedat Bilgin, PKK'nın 2012'deki gerilemesini anlattı. Ayrıca, heyet 600 kişilik bir grup tarafından protesto edildi.

    Akil İnsanlar heyetinin Karadeniz Grubu, Karabük'te protesto edildi.

    Yaklaşık 600 kişi ellerinde bayrak ve dövizlerle toplantının yapıldığı yerin önüne yürüyerek, sloganlarla tepkilerini gösterdi. Akil İnsanlar Karadeniz Grubu'ndan Fatma Benli ve Vedat Bilgin, bu sabah Karabük Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenledi. Fatma Benli ve Vedat Bilgin, çözüm sürecinde gelinen noktayı anlattı.

    PKK'nın 30 yıldır Türkiye'nin başına bela olduğunu belirten Bilgin, "2011-2012 yılları arasında PKK ile çok ciddi mücadele edildi. PKK bu süreçte 2 bin 700 üyesini kaybetti.

    PKK, 400 kilometrekarede hakimiyet kuracağını açıklamıştı ama bir tane bile mağarada hakimiyet kurma şansını asker ortadan kaldırdı. Yabancı servislerin yardımlarına rağmen silahlı mücadelede gidecekleri yer kalmadı. Türk devletinin yeni bir mücadele konsepti var. Sivil irade ve özel askeri birliklerle sadece Ocak ayında PKK 130 üyesini kaybetti. Çıkmaz hale geldikleri için adımlar atıldı. Arap Baharı da PKK'yı iyice çıkmaza soktu. PKK dışarıdaki dostlarını da kaybetti" dedi.

    600 kişi protestoda bulundu

    Toplantının ardından heyet üyeleri Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Büyük Kulüp'te sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Akil İnsanlar Karadeniz Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, heyet üyeleri Kürşat Bümin, Fatma Benli, Bendevi Palandöken, Oral Çalışlar, Vedat Bilgin ve Yıldıray Oğur'un sivil toplum kuruluşları temsilcilerine çözüm sürecini anlattığı dakikalarda, İnönü Caddesi üzerinde bulunan MHP İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi toplantının yapılacağı yere doğru yürüyüşe geçti.

    Türk bayrakları açan gruba yürüyüş sırasında Türkiye Gençlik Birliği ve Alperen Ocakları'ndan da kişiler katıldı. Yaklaşık 600 kişi, "AKP'nin akili Karabük'ten defol", "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP", "Türk-Kürt kardeştir, AKP kalleştir" sloganları atarak Büyük Kulüp'ün önüne kadar yürüdü. Toplantının yapılacağı alana gelindiğinde kalabalık grup polis barikatıyla karşılaştı. Polis, Büyük Kulüp'ün çevresinde kuş uçurtmazken, bariyerleri düşüren polislere yine vatandaşlar yardım etti. Gruptan bir kişi "Merak etme bariyeri aşmayacağız" diyerek polisle birlikte barikatın demirlerini taktı.

    Polise tepki gösterdi

    Heyet üyeleri toplantıyı yaparken yaklaşık 600 kişi "Akiller dışarı" sloganları attı. İstiklal Marşı'nı söylenmesinin ardından bir kişinin, bir polis memuruna "Niye hazır ola geçmiyorsun, sırıtıyorsun. Sen nasıl devletin memurusun" diye tepki göstermesi kısa süreliğine gerginliğe neden oldu.

    Protesto eylemleri devam ederken, heyet üyeleri de toplantılarına devam ettiler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow