hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnönü Stadı'ndaki olaylara 1 tutuklama

    İnönü Stadındaki olaylara 1 tutuklama
    expand

    İnönü Stadı'nda bazı taraftarları darbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

    BJK İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile Orduspor arasında oynanan Spor Toto Süper Lig maçının ardından bazı taraftarları darbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 1'i tutuklandı, 2'si adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

    Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlanan 27 Nisan'daki maç sonrası protokol tribününden inerek, BJK yönetimini ve teknik direktör Samet Aybaba'yı istifaya çağıran taraftarlardan birkaçını darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheli, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

    Şüpheliler, savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi.

    Nöbetçi hakim, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, "Spor alanında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar vermek" suçundan mahkemeye sevk edilen şüpheli Rauf B'nin, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve delilleri karartma şüphesini uyandıracak somut olgular bulunması nedeniyle tutuklanmasına karar verdi. Diğer şüpheliler Halit A. ve Erol E. hakkında ise adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmeden hakim, bu şüphelileri serbest bıraktı.

    Tutuklanan Rauf B'nin, numaralı tribünde arkadaşlarının arbede içinde olduklarını görünce ayırmak amacıyla o tarafa gittiğini ve kendisine küfür edilmesi üzerine yerde bulduğu metal copu rastgele salladığını, yaralama kastı ile vurmadığını söylediği öğrenildi.

    Avukatın itirazı

    Rauf B'nin avukatı Burak Bekiroğlu adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin dün gözaltına alındığını ve serbest bırakıldığını belirterek, "Dün serbest bırakıldığı halde bugün çıkan gazete haberleri ve kupürlerine dayanılarak tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı" dedi.

    Türk hukuk tarihinde ilk kez bir kişinin serbest bırakıldıktan hemen sonra yeniden gözaltına alınarak tutuklandığını öne süren Bekiroğlu, müvekkilinin Türk Ceza Kanunu'nun 86/3 ve 87/3. maddelerine göre, "silahla kemik kırılmasına neden olacak şekilde yaralama" suçundan tutuklandığını ve kullandığı copun silah sayıldığını ifade etti.

    Söz konusu copun başka bir şüpheli tarafından stada sokulduğunu ve müvekkilinin kavga sırasında yere düşmesi üzerine copu yerden alarak kullandığını savunan Bekiroğlu, "Copu silah saydılar. Müvekkilim gazetede çıkan haberler üzerine, burun kırmaktan dolayı tutuklandı. Müvekkilim kavgayı ayırmaya çalışınca kendisine küfür edilmesi ve tahrik edilmesi üzerine kavgaya girdi" diye konuştu.

    Bekiroğlu, şüphelilerin savcılıkça ifadelerine başvurulmaksızın mahkemeye sevk edildiklerini ve müvekkiliyle ilgili tutuklanma kararının baştan verildiğini de iddia etti.

    Olayın geçmişi

    Beşiktaş İnönü Stadı'nda 27 Nisan Cumartesi akşamı oynanan Beşiktaş-Orduspor maçının sonunda protokol tribünden numaralı tribüne inen bazı kişiler, BJK yönetimi ve teknik direktör Samet Aybaba'yı istifaya çağıran taraftarlardan birkaçını darbetmişti. Maçtan sonra gözaltına alınan şüphelilerden Rauf B. savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, daha sonra yeniden gözaltına alınmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow