hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uçakta canlı bomba alarmı

    Uçakta canlı bomba alarmı
    expand

    Atatürk Havalimanı'ndan Gaziantep'e gidecek olan Onur Air uçağına binen bir yolcunun "üzerimde bomba var" demesi kısa süreli paniğe neden oldu.

    43 yaşındaki Hasan T., İstanbul'dan Gaziantep'e saat 15.30'da gitmek için 044 sefer sayılı Onu Hava Yolları'nın uçağına bindi.

    Hasan T., iç Hatlar 105 numaralı körükte bekleyen uçağa biner binmez ayağa kalkarak belinde bulunan korsesini açtı ve "Üzerimde bomba var. Polis ve basın istiyorum" diye bağırmaya başladı.

    Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu derhal anons ederek uçağa polis çağırdı.

    Atatürk Havalimanı polisi uçağa girer girmez de Hasan T'yi kıskıvrak yakalayarak gözaltına alıp İç Hatlar Kısım Amirliğine götürdü.

    Burada ifadesi alınan Hasan T'nin ekonomik sıkıntısı olduğunu ve bunalıma girdiğini, 16 yaşındayken geçirdiği hatalı bir ameliyat sonrası sağ kolunu kaybettiğini, doktorları da protesto ettiğini söylediği ifade edildi.

    Hasan T., 28 Şubat süreci ve borçları nedeniyle kendisine avukat vermeyen İstanbul Barosunu da protesto ettiğini söylediği belirtildi.

    Atatürk Havalimanı'nda verdiği ifadeden sonra sağlık kontrolu için hastaneye götürülen Hasan T. polislerin arasında giderken kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Adalet aradım. Borçluyum. İstanbul Barosundan avukat istedim. Bana avukat vermediler. İki milyon borcum var şu an" dedi.

    Gazetecilerin, "Üzerinizde ne vardı?" sorusuna, "Üstümde hiçbir şey yoktu. Ben insanlara zarar vermek için hiçbir şey kullanmam. Sahte düzenek vardı" dedi.

    Atatürk Havalimanı Emniyet Yetkilileri Hasan T'nin üzerindeki korse içine sardığı mumların içinde metal olmadığı için X-Ray cihazlarında sinyal vermediğini söylediler.

    Bu arada Onur Hava Yolları ile Gaziantep'e gidecek yolcular başka bir uçakla gönderildi. Sağlık kontrolüna götürülen Hasan T'nin daha sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow