hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankırı'da "Susurluk" gibi kaza

    Çankırıda Susurluk gibi kaza
    expand

    Çankırı'da bir trafik kazasında ölen motorsikletçinin üzerinden sahte MİT kimliği, 80 bin Euro ve Kalaşnikof silah çıktı.

    Çankırı'da bir motosiklet otomobille çarpıştı. Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. İddiaya göre, motosiklet sürücüsünün üzerinden sahte MİT kimliği çıktı. Hurdaya dönen motosikletteyse 80 bin Euro ve uzun namlulu kalaşnikof silah bulundu.

    Kaza, Çankırı'nın Kurşunlu ilçesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul plakalı motosikletin sürücüsü Samsun'dan İstanbul'a gidiyordu. Motosiklet seyir halindeyken önündeki otomobille çarpıştı ve takla attı. Kazada motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti.

    Ölen sürücüsünün üzerinden, Yusuf Say adına, MİT kimliği çıktı.

    Ancak kimliğin sahte olduğu ve Yusuf Say isimli kişinin Milli İstihbarat Teşkilatı'yla hiçbir ilişkisi olmadığı öğrenildi.

    Hurdaya dönen motosikletteyse, 80 bin Euro ve Kalaşnikof marka uzun namlulu silah bulundu.

    Vali Özcan: "MİT'çi değil aranan bir suçlu"

    Konuyla ilgili DHA'ya açıklama yapan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, esrarengiz kazada ölen motosikletlinin MİT'le hiç bir ilgisinin bulunmadığı gibi cinayet, sahtecilik, hırsızlık, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal etme, ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma ve bulundurma suçlarından aranan kişi olduğunu söyledi. Vali Özcan'ın açıklaması şöyle:

    "Sahte ehliyet ve sahte güvenlik kuvvetlerine ait tanıtma kartlı Ali İnce isimli vatandaşın vefat ettiği ilk anda belirlenmiştir. Ölen vatandaşın motosikletinde bir çuvala konulmuş vaziyette Kalaşnikof marka silah ve bir adet şarjörü, bir adet CZ 75 B marka tabanca, 2 adet şarjör ve 26 adet mermi, bir adet çakı bıçağı ile 3520 TL para çıkmıştır. Kazada, olay yerinde ölen şahsın parmak izi muayenesi sonunda şahsın Sakarya ili nüfusuna kayıtlı 1982 doğumlu Yusuf Say olduğu tespit edilmiştir. Bu şahısla ilgili emniyet müdürlüğümüzün yaptığı GBT sorgulaması sonucunda kasten adam öldürme, resmi belgede sahtecilik, hırsızlık, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal etme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma ve bulundurma suçlarından aranma kayıtlarının olduğu belirlenmiştir. Şahısın cenazesi ablasına teslim edilmiş ve Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde toprağa verildiği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Konuyla ilgili tahkikat Kurşunlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir."

    Kazada ölen Yusuf Say'ın, kolundaki "Apsuva" yazılı dövme olduğu, bundan da Çeçen kökenli olduğunun anlaşıldığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow