hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yargı kararları cesaretlendirir nitelikte"

    Yargı kararları cesaretlendirir nitelikte
    expand

    CHP'li Aylin Nazlıaka, yargının verdiği kararların, adeta çocuk tecavüzlerini, istismarlarını, ensest olayları cesaretlendirir nitelikte olduğunu söyledi.

    Nazlıaka, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, her güne çocuk tecavüzü, istismarı haberleriyle uyandığını belirterek, devletin, hükümetin, yargının "görmedim, duymadım, bilmiyorum" diyerek üç maymunu oynadığını ifade etti.

    Geçen yılın rakamlarına göre her dört saatte bir tecavüz veya tecavüze kalkışma suçunun işlendiğini ifade eden Nazlıaka, Türkiye'nin, "çocuk pornosu" kelimelerini internete en çok arattıran ülke olduğunu belirtti.

    Son dönemlerde yaşanan bazı tecavüz ve istismar olaylarından örnekler veren Nazlıaka, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni moda çıkarttı, davalara müdahil oluyor. Bunun dışında bir şey yapmıyor. Bu, yeterli değil. Davalara müdahil olmakla sorun çözülmüyor" dedi.

    "AK Parti'nin Kazlıçeşme mitinginde 6-7 yaşlarındaki bir kız çocuğunun taşıdığı 'ayyaş, çapulcu koca değil Allah'tan korkan koca istiyoruz' pankartının hesabını soramayan Bakan Şahin, bana göre yok hükmündedir" ifadesini kullanan Nazlıaka, yargının verdiği kararların, adeta çocuk tecavüzlerini, istismarlarını, ensest olaylarını cesaretlendirir nitelikte olduğunu söyledi.

    Yargının bu olaylarla ilgili elinde uygulayabileceğini kanunların bulunduğunu belirten Nazlıaka, "Ancak önemli olan bu kanunların uygulanmasıdır" dedi.

    Nazlıaka, "Bakanlığının bütçesi 16 kat arttı diye övünen Fatma Şahin'e tavsiyem; Türkiye'de tecavüzleri, çocuk istismarlarını 16 kat azalttığında övünmesidir" diye konuştu.

    Nazlıaka, bir soru üzerine, seçim barajının düşürülmesini CHP'nin en baştan beri savunduğunu; bu yöndeki kanun tekliflerinin AK Parti tarafından reddedildiğini belirterek, Avrupa'da en yüksek seçim barajının yüzde 5 olduğunu ve Türkiye'de de bir an önce barajın düşürülmesi gerektiğini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow