hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnsanı yardım için sınır kapısı açıldı

    İnsanı yardım için sınır kapısı açıldı
    expand

    Mardin'de 33 yıldır kapalı olan Şenyurt Sınır Kapısı, Suriye'ye insani yardım gönderilmesi için kullanılacak.

    İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt beldesi geçiş noktasından Kızılay aracılığı ile Suriye'ye insani yardım malzemesi gönderilmesine karar verildiğini açıkladı.

    Ramazan bayramını kendi memleketinde geçirmek üzere uçakla Mardin'e gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, havaalanında Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide ve partililer tarafından karşılandı.

    Mardin Valiliğine geçen Bakan Güler, burada Vali Ahmet Cengiz ile bir görüşme yaptı.

    Valilik çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı, Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt beldesi geçiş noktasından Kızılay aracılığı ile Suriye'ye insani yardım malzemesi gönderilmesine karar verildiğini söyledi.

    Şenyurt'taki geçiş noktasından insani yardım için kendilerine bir talep geldiğini belirten Bakan Güler, "Bu konuda gerekli incelemeler yapıldı. Bakanlık olarak yazdığımız bir yazı ile Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt beldesi geçiş noktasından Suriye'ye insani yardım gönderilmesi konusunda karar verildi. Bugünden itibaren uygulanmış olacaktır. Şu anda Suriye'ye bütün sınır kapılarından veya geçiş kapılarından yapılan yardımlar Kızılay ve AFAD'ın koordinasyonunda yapılmaktadır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow