hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kadın vekillerin de doğum izni olmalı"

    Kadın vekillerin de doğum izni olmalı
    expand

    AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, hamileliğinin 7'nci ayında kadın milletvekillerinin doğum iznini gündeme getirdi. "İç tüzükte kadın vekillerin hamile kalacağı düşünülmemiş" diyen Bakır, düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Bakır'a hem muhalefetten hem kendi partisinden destek geldi.

    Üçüncü çocuğuna hamile Pelin Gündeş Bakır AK Parti Kayseri Milletvekili... Doğuma iki ay kala, "İç tüzükte kadın milletvekillerinin hamile kalacağı düşünülmemiş" dedi. Kadın vekillerin doğum izninin olmadığını söyledi.

    Düzenleme yapılması gerektiğini belirten Bakır'a AK Partili kadın vekiller de destek verdi. Muhalefetteki kadın vekiller içinde ise destekleyen de vardı eleştiren de.

    AK Parti İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer, İç Tüzük'te düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. Bakır'a tam destek verdi. Kadın milletvekillerinin de diğer tüm kadınlar gibi annelik iznine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

    MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topçu da yeni doğmuş tüm çocukların annesine ihtiyaç duyduğunu hatırlattı, "Milletvekili ya da öğretmen farketmez, özellikle ilk aylarda anneler izin kullanmalı" dedi.

    Bakır'ı destekleyen bir başka kadın vekil, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "Bu konuda yapılacak her türlü düzenlemeye destek veririz" diyerek, öneriyi olumlu bulduğunu söyledi.

    CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter de Bakır'ın önerisinin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi, "Yeni bir tüzük hazırlanırken bu da düzenlensin denilebilir" dedi. Ama bir de itiraz da bulundu:

    "Türkiye'de bu kadar önemli konu varken, bunun öne çekilmesi doğru değil."

    Şimdiye kadar çok sayıda kadın milletvekilinin doğum yaptIğını belirten Serter, kimseye zorluk çıkarılmadığını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow