hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    6'ncı yüz nakline doğru

    6ncı yüz nakline doğru
    expand

    Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, Türkiye'nin 6'ncı yüz naklini yapmak üzere operasyon başlattı.

    Türkiye'nin 6'ncı yüz nakli ameliyatı yapılacak olan Salih Üslün, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne geldi.

    Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı özel hastanede beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın yüzünun nakledileceği 54 yaşındaki Üslün, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan uçakla Antalya Havalimanı'na geldi.

    Akdeniz Üniversitesi Hastanesi görevlileri tarafından karşılanan ve hastaneye getirilen Üslün'e oğlu Sedat Üslün eşlik etti.

    Kameralara el sallayan Üslün, yüz nakli olacağı için mutlu olduğunu ifade etti.

    Nakil hazırlığı için Plastik ve Rekonstürktif Cerrahi servisine çıkarılan Üslün'ün silahla yaralanması sonucu yüzünün parçalandığı öğrenildi.

    "Daha kapsamlı olacak"

    Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'nin 6. yüz naklinin diğerlerine göre daha kapsamlı olacağını söyledi.

    Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın yüzünü almak için ekibin özel hastaneye gittiğini bildirdi.

    Tam yüz nakli yapılacağını ifade eden Özkan, "Bu nakil bir önceki nakilden daha ileri seviyede olacak. Daha kapsamlı bir nakil hazırlığı yapıyoruz. Göz tabanı, burun, çift çene nakli yapılacak" dedi.

    Ateşli silah yaralanması olan bir hastaya nakil yapılacağını belirten Özkan, ameliyatın saat 22.30-23.00 gibi başlayacağını ve sabaha kadar sürmesinin beklendiğini, naklin Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yapılacağını kaydetti.

    Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Koordinasyon Birimi Sorumlusu Uzman Nilgün Keçecioğlu da alıcının İstanbul'dan ateşli silah yaralanması olan bir kişi olduğunu söyledi.

    Keçecioğlu, Muhittin Turan'ın ailesinin tüm organlarını bağışladığını hatırlatarak, "Zor bir anda karar verek tüm organlarını bağışladılar. Aileye teşekkür ediyoruz. Çok büyük bir iyilik yaptılar. Antalya'da yüz nakli için ilk bağış. Aile tüm organları bağışladı. Diğer organların kimlere verileceğini önümüzdeki dakikalarda belirleyeceğiz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow